v.v. Sliedrecht JO13-2 wint met 8-0 en wordt kampioen

SLIEDRECHT – Met een unieke reeks van tien overwinningen op rij werd zaterdag 2 december 2017 het kampioenschap van JO13-2 zeker gesteld. De club v.v. Wieldrecht werd in de thuiswedstrijd met 8-0 verslagen. Daarmee werden de jonge voetballers van v.v. Sliedrecht ongeslagen kampioen. Een unieke prestatie!

Op de foto v.l.n.r. trainers Michel de Bruin, Allan Spaans, Erik Man; Spelers: v.l.n.r. Pieter Schreuder, Jop Mulder, Faliyar Farzam, Mike Spaans, David Schippers, Daan van den Berg, Lars de Bruin, Thommy Man, Sander Hulters, Lars Herssevoort, Eray Yilmaz, Guus ten Have, Lot de Groot, Benjamin Mulic. (Foto v.v. Sliedrecht)

Na het laatste fluitsignaal kon het kampioenschap worden gevierd en werd de beker uitgereikt door Roel Baan van het bestuur van voetbalvereniging Sliedrecht.

Spannende wedstrijd
Het team van trainers Michel de Bruin, Erik Man en Allan Spaans moest de competitiewedstrijd tegen Wieldrecht winnen om kampioen te worden. Na de knappe 2-0 overwinning in de uitwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland werd er weer een spannende wedstrijd verwacht.

Ontbijt
Wieldrecht had net als Sliedrecht nog geen wedstrijd verloren. De spelers en trainers van JO13 (jongens onder 13) werden al vroeg in de ochtend in de bestuurskamer van het sportcomplex aan de Sportlaan verwacht, waar een heerlijk ontbijt voor ze klaar stond. Na het gezamenlijke ontbijt en een tactische bespreking betraden de spelers het hoofdveld voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Goed verdedigingswerk
De toegestroomde toeschouwers zagen de spelers met gespannen kopjes het mistige veld op lopen. Vandaag moest het gebeuren. Het was een spannende eerste helft waarin Sliedrecht de nodige kansen wist te creëren. Het duurde ongeveer tien minuten toen dit ook omgezet werd in een doelpunt, 1-0. Kort daarop kwam de bal eerst met een prachtig schot op de lat, maar in de rebound kon deze er alsnog worden ingeschoten, 2-0. De vaders en moeders op de tribune konden weer wat rustiger adem halen. Een kans van Wieldrecht werd door goed verdedigingswerk ongedaan gemaakt, waardoor de Sliedrechtenaren konden gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

Gebroken
In de tweede helft gaven de Sliedrechters de tegenstander geen kans om weer in de wedstrijd te komen. Gelijk werd er druk gezet en werden er kansen gecreëerd. Eerst kwam de bal nog met een prachtig schot op de lat, maar in de rebound kon deze er alsnog worden ingeschoten, 3-0. De tegenstand van Wieldrecht was gebroken en de kopjes bij de tegenstander gingen hangen. Hiervan profiteerde Sliedrecht optimaal en kon in het resterende deel van de wedstrijd zelfs uitlopen naar een 8-0 overwinnin.