Terechte overwinning Sliedrecht JO13-1 tegen Kloetinge

SLIEDRECHT – Het was afzien voor een ieder op de grijze zaterdagmorgen van 2 december 2017 bij de wedstrijd van Sliedrecht JO13-1 tegen Kloetinge. Het was ijzig koud en de wedstrijd werd in de mist en onder kunstlicht afgewerkt op het hoofdveld van sportpark De Lockhorst. Het team van v.v. Sliedrecht boekte de derde overwinning op rij door met 4-1 te winnen.

De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van v.v. Sliedrecht. (© Foto RPAS Peter Donk / Sliedrecht24)

In de eerste helft liep een onherkenbaar Sliedrecht op het veld. Slap, inspiratieloos en zonder enige beleving probeerde Sliedrecht de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat was tegen de leuk voetballende Zeeuwse ploeg onvoldoende. De enige mogelijkheden waren voor Merijn Heezen die eerst een corner via de grond over het doel kopte en even later kopte hij wederom een corner hard op de paal.

Tweede helft beter
Naarmate de eerste helft vorderde ging Kloetinge steeds meer geloven in een goed resultaat en werd vlak voor rust beloond. Een cornerbal schoot door en kon bij de tweede paal ingekopt worden door de kleinste man op het veld. Op dat moment een terechte straf voor het beroerde spel van de thuisploeg. Wat er in de kleedkamer is gebeurd, zal voor de toeschouwers altijd een vraag blijven, feit was wel dat er in de tweede helft een compleet ander Sliedrecht stond. Agressief in de duels, veel druk vooruit en een absolute wil om te winnen.

Eigen doelpunt
Met die instelling werd Kloetinge gedwongen tot het maken van fouten en de eerste grote fout werd door Mark Buijs afgestraft. Een verkeerde terugspeelbal werd door hem opgepikt en langs de keeper ingeschoten. De bal eindigde echter op de paal maar in de rebound wist hij toch te scoren. Ruim vijf minuten later werd Sliedrecht geholpen met een eigen doelpunt door Kloetinge. Onder druk gezet werd de bal zomaar langs de eigen doelman in de verre hoek geschoven. Gesteund door de voorsprong ging Sliedrecht steeds beter voetballen en kon Kloetinge nauwelijks nog iets uitrichten.

Terechte overwinning
Lange tijd bleef het 2-1 en bleef het spannend. Aan die spanning kwam vijf minuten voor tijd een einde toen Merijn Heezen een vrije trap van zo’n 25 meter hard via de onderkant van de lat binnen schoot. Vlak voor tijd werd het ook nog 4-1 toen Samuel Akomolafe attent reageerde en de bal over de keeper in het doel lepelde. Op basis van de tweede helft boekte Sliedrecht een terechte overwinning en deed het wat JEKA een paar weken geleden tegen Sliedrecht klaarspeelde, namelijk de zaken in de tweede helft recht zetten. Door deze overwinning stijgt Sliedrecht naar plaats 6 op de ranglijst in de derde divisie.