Ultieme krachtsinspanning levert volle winst op voor Sliedrecht

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – In de voorlaatste competitiewedstrijd van dit voetbalseizoen heeft Sliedrecht, dat op een plaats voor na-competitie staat gerangschikt, zaterdag 20 mei een uiterst belangrijke thuisoverwinning behaald op DUNO uit Doorwerth. In de allerlaatste minuut kopte invaller Dennis Verhoef, die terugkeerde na een langdurige blessure, de 2-1 binnen.

Tobi van Zwienen (l) duelleert op het middenveld met Mitchell Jansen. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De eerste helft gaf bepaald geen goed voetbal te zien. Sliedrecht speelde zoals de laatste tijd gebruikelijk met een 5-3-2 opstelling, maar de gasten waren zeker niet naar Sliedrecht afgereisd om de wedstrijd cadeau te doen. Aanvallend kwam Sliedrecht nog altijd voetballend vermogen tekort en zodra er steun kwam vanuit de verdediging, maakte DUNO hier steeds bij de omschakeling snel gebruik van.

Precisie ontbrak
Er deden zich voor Sliedrecht wel wat kansjes voor, maar de precisie ontbrak en was de richting goed, dan stond daar altijd nog keeper Koen Cornelissen, die ook in de heenwedstrijd al een sta-in-de-weg was. Alhoewel DUNO in de eerste omloop wel wat sterker was, konden de Gelderlanders ook de juiste richting niet vinden.

Aanvallend wat soepeler
In de tweede helft wilde DUNO snel zaken doen en drong Sliedrecht met de rug tegen de muur, waarbij keeper Donatz een paar goede reddingen moest doen om de dubbelblanke stand te houden. Het spel werd er aan beide kanten niet beter op, maar na een uur spelen kwamen de wissels Seth Bergevoet en Dennis Verhoef in de ploeg en ging het aanvallend wat soepeler lopen. Toch moest bij tegenstoten keeper Donatz nog enkele reddingen doen, maar kreeg Sliedrecht wat meer grip op de wedstrijd.

Iets te lang
Aanvaller Dennis Verhoef werd natuurlijk diep geposteerd, maar bij zijn eerste kans duurde het net iets te lang. Direct daarna kreeg Sliedrecht het deksel op de neus. Bij een scrimmage voor het doel scoorde Benjamin Maria onverwacht de 0-1. Nog meer aanvallende wissels werden gebracht o.a. Denny van Laarhoven. Daarna greep Sliedrecht het laatste kwartier het initiatief. Diverse goed gerichte doelpogingen volgden, maar steeds weer keeper Cornelissen die op de goede plek stond.

Werklust en inzet
Tien minuten voor tijd kopte Dennis Verhoef eindelijk uit een corner de 1-1 binnen en Sliedrecht wilde meer. In de laatste reguliere speelminuut, was opnieuw Dennis Verhoef degene die inkopte en opnieuw keeper Cornelissen verschalkte (2-1). Driekwart van de wedstrijd was ronduit slecht, maar de werklust en inzet van het laatste kwartier maakte veel goed. Zaterdag 27 mei 2023 speelt Sliedrecht om 14.30 uur in Langbroek tegen SVL de laatste competitiewedstrijd.