Uitzendingen vanuit ASVZ De Merwebolder

SLIEDRECHT – Dé Nederlandse internetomroep RTV Holland komt in de ‘Week van de Toegankelijkheid’ dagelijks van maandag 5 t/m vrijdag 9 oktober met radioprogramma’s vanuit zorgorganisatie ASVZ locatie Merwebolder in Sliedrecht. Over het leven en werken binnen ASVZ.

De opnamen worden gemaakt over het hele terrein van locatie Merwebolder en er komt een programma. (Foto Sliedrecht24)

Bewoners met een verstandelijke beperking en psychische problematiek maken onder begeleiding van medewerkers van RTV Holland programma’s; zij zoeken zelf de onderwerpen en stellen de vragen.

Onbeperkt
De omroep spreekt van ‘een uniek experiment’ dat financieel wordt ondersteund door ASVZ en het DelaGoededoelenfonds. “Niet eerder maakten mensen met een beperking uren radio op een Nederlandse zender. Dat gaat gebeuren bij RTV Holland. Wij willen hier de mogelijkheid en dus ruimte voor bieden. Waarom zouden mensen met een beperking het niet kunnen? Wij willen laten zien dat zij tijdens een dagbesteding mooie programma’s kunnen maken. Onbeperkt. Met hun eigen ideeën”, zegt Peter Donk, programmaleider van dé Nederlandse internetomroep RTV Holland, die gevestigd is in Sliedrecht. Interviews, muziek en reportages worden afgewisseld.

Enthousiast
ASVZ was vanaf het begin enthousiast over het idee om hun cliënten het maken van radioprogramma’s te laten ervaren.Voor cliënten van ASVZ is het prachtig om mee te mogen werken aan een radioprogramma. “Je verhaal vertellen in een interview dat in een magazine wordt geplaatst, is iets heel anders dan je verhaal terug te horen op de radio. En hoewel het natuurlijk niet mogelijk is om alle cliënten van ASVZ hieraan te laten deelnemen, zullen we er intern de nodige aandacht aan schenken, zodat iedereen er van kan meegenieten. We zijn erg blij dat we een grote inbreng hebben in het programma, want de (on)mogelijkheden van iedere cliënt zijn divers. We kunnen het nu op maat voor hen maken. Ideeën genoeg! We denken dat vele cliënten, maar ook ouders en verwanten en medewerkers in de week van 5 t/m 9 oktober aan de buis gekluisterd zijn!”, zegt woordvoerder Laetitia van de Sande van ASVZ.

De uitzendingen komen van maandag 5 t/m vrijdag 9 oktober dagelijks tussen 11.00-12.00 uur vanuit ASVZ locatie Merwebolder en zijn te horen op RTV Holland, met de studio gevestigd in Sliedrecht. De herhalingen zijn om 17.00 uur en om 23.00 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld