Uitvoering warmtenet langs Craijensteijn wordt steeds meer zichtbaar

SLIEDRECHT – Enorme buizen maandagmorgen 24 januari 2022 aan de Craijensteijn. De aanleg van de verdere aanleg van warmtenet in Sliedrecht wordt zichtbaar. In opdracht van HVC legt aannemer A. Hak in fases een hoofdleidingnet aan.

Het grootste deel van de leidingen wordt aangelegd via vier gestuurde boringen. Daarbij wordt een lange aan elkaar gelaste leiding uiteindelijk van punt A, onder de grond door, naar punt B getrokken. Door deze werkwijze blijft de Craijensteijn  steeds bereikbaar voor het doorgaande verkeer tussen de Parallelweg en Deltalaan. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Deze werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat er zoveel mogelijk parkeerplaatsen bereikbaar blijven en er maximaal één in- en uitrit van de wijk De Weren wordt afgesloten wordt. Hieronder volgt per werkgebied wat bewoners volgens HVC Warmte kunnen verwachten.

  • Werkgebied A Locatie Sonate
    Periode maandag 14 februari t/m vrijdag 1 juli 2022. De kruising Rondo / Sonate is in de periode van maandag 14 februari t/m vrijdag 22 april 2022 afgesloten. Vanaf vrijdag 22 april 2022 is één weghelft van Sonate weer bereikbaar voor verkeer. Voor fietsers geldt tijdens de gehele uitvoeringsperiode een korte omleiding via de Haydnstraat.
  • Werkgebied B Locatie kruising Craijensteijn / Ambachtsweer
    Periode maandag 30 mei t/m vrijdag 1 juli 2022. De kruising is afgesloten van maandag 30 mei t/m vrijdag 10 juni 2022 in verband met het uitvoeren van een boring naar werkgebied A. Voor het autoverkeer richting Ambachtsweer, Blijenburghsweer en Reinenweer geldt er een korte omleiding (volg D) via Prinsenweer. Van maandag 10 juni t/m vrijdag 1 juli 2022 worden er nog werkzaamheden uitgevoerd maar is de kruising weer vrij voor het verkeer.
  • Werkgebied C Locatie Landskroonweer
    Periode maandag 9 mei t/m vrijdag 27 mei 2022. De straat is afgesloten ter hoogte van Landskroonweer huisnummers 9 t/m 15 en Ambachtsweer 1 t/m 4 en 15 t/m 20. Het trottoir blijft bereikbaar. De parkeerplaatsen in dit werkgebied komen tijdelijk te vervallen. De afvalcontainers blijven (mogelijk via een kleine omweg) bereikbaar.
  • Werkgebied D Locatie Landskroonweer
    Periode maandag 18 april t/m vrijdag 6 mei 2022. De straat is afgesloten ter hoogte van Landskroonweer huisnummers 1 t/m 8. Het trottoir blijft bereikbaar. De parkeerplaatsen in dit werkgebied komen tijdelijk te vervallen. Met de gemeente Sliedrecht worden afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van de afvalcontainers op de hoek Landskroonweer / Dorlandsweer. Mogelijk worden er tijdelijk bovengrondse containers geplaatst.
  • Werkgebied E Locatie Dorlandsweer
    Periode maandag 21 maart t/m vrijdag 8 april 2022. De straat is afgesloten ter hoogte van Dorlandsweer huisnummers 40 t/m 62. Ook de inrit naar de Landskroonweer vanaf Craijensteijn is afgesloten. Het trottoir blijft bereikbaar. De parkeerplaatsen in dit werkgebied komen tijdelijk te vervallen. Met de gemeente Sliedrecht worden afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van de afvalcontainers op de hoek Landskroonweer / Dorlandsweer. Mogelijk worden er tijdelijk bovengrondse containers geplaatst.
  • Werkgebied F Locatie kruising Craijensteijn / Dorlandsweer
    Periode maandag 14 februari t/m maandag 28 maart 2022. De kruising is afgesloten voor al het verkeer. Voor het autoverkeer richting Molshoefweer en Smalweer geldt er een omleiding (Volg A) via Beversweer of Ambachtsweer. De parkeerplaatsen in dit werkgebied komen tijdelijk te vervallen. Met de gemeente Sliedrecht worden afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van de afvalcontainers op de hoek Landskroonweer / Dorlandsweer. Mogelijk worden er tijdelijk bovengrondse containers geplaatst.
  • Werkgebied G Locatie Craijensteijn / hoofdingang ASVZ
    Periode maandag 10 januari t/m vrijdag 1 april 2022. In het park naast de hoofdingang van ASVZ worden twee boringen uitgevoerd. Eén boring naar werkgebied H in de periode van dinsdag 8 t/m maandag 21 februari. De tweede boring naar werkgebied F in de periode van dinsdag 22 februari t/m maandag 7 maart. Deze laatste wordt een speciale ‘boogboring’ waarbij het nodig is om ook in de nacht werkzaamheden uit te voeren. Direct omwonenden ontvangen hier binnenkort nog extra informatie over. De hoofdingang van ASVZ blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor voetgangers, fietsers en autoverkeer. Tijdens het laden en lossen van materiaal worden verkeersregelaars ingezet.
  • Werkgebied H Locatie kruising Craijensteijn / Deltalaan
    Periode maandag 31 januari t/m vrijdag 8 april 2022. Op deze locatie komt de boorinstallatie te staan die boort naar werkgebied G en vervolgens de leidingen door het boorgat trekt (rond maandag 21 februari). In de periode van dinsdag 8 tot maandag 21 maart wordt er nog een tweede boring uitgevoerd naar werkgebied I. De doorgaande weg van de Deltalaan tot aan de Baanhoek is daarom afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het trottoir en fietspad aan de oostzijde van de weg. Voor het autoverkeer richting Baanhoek / Molendijk geldt er een omleiding (Volg A) via Geulstraat en Molendijk richting Baanhoek.
  • Werkgebied I Locatie grasveld Smalweer / Deltalaan
    Periode maandag 4 maart t/m vrijdag 1 april en van maandag 13 juni t/m vrijdag 1 juli 2022. Werkzaamheden Op het grasveld wordt er van maandag 4 maart t/m vrijdag 1 april een boring uitgevoerd naar werkgebied H. Van maandag 13 juni t/m vrijdag 1 juli 2022 staan afrondende werkzaamheden gepland en wordt het hele leidingennet getest. Omdat de werklocatie vlak naast twee scholen ligt wordt tijdens de gehele uitvoeringsperiode het werkgebied volledig afgezet met bouwhekken. Met beide scholen worden afspraken gemaakt over de werkzaamheden. Tijdens het laden en lossen van materiaal worden verkeersregelaars ingezet.

Eerder verscheen dit artikel hierover op online krant Sliedrecht24. Direct omwonenden krijgen dinsdag 25 januari 2022 een brief met informatie over de aanstaande werkzaamheden. 

5 gedachten over “Uitvoering warmtenet langs Craijensteijn wordt steeds meer zichtbaar”

  1. Ik woon in een verduurzaamde flat. De ventilatieroosters welke zijn aangebracht, laten veel kou door. Ik heb familie die glaszetter is. Hij zegt dat nieuwe ventilatieroosters als die gesloten zijn wettelijk vijf procent lucht moeten doorlaten. Dat moet dan de oorzaak zijn toch.

  2. Ook in het debat vorige week in Den Haag werd bevestigd dat de proeftuinen ‘van het gas af’ een flop waren.
    Voor de net gerenoveerde huurwoningen gaat het nog spannend worden. Hoe duur gaat verwarmen nu écht kosten? Deze onzekerheid gaat bovenop de overlast van renovatie én de onkosten hiervan in huis. De uitleg hoe het systeem werkt was onvoldoende maar ook de praktische gevolgen waren ver onder de maat. Dan heb ik het over huurwoningen.
    We zijn er nu eenmaal mee aangedaan en hopelijk kunnen we het beste ervan maken. Een betere isolatie is voelbaar, ook de betere ventilatie is in deze tijd ook niet verkeerd. Het ermee omgaan is iets wat mensen niet uitgelegd zijn. Ze ervaren tocht.
    Bewoners hadden niet op deze manier de rekening moeten krijgen van een proef. Ze hadden beter beschermd moeten worden. Er werd destijds nonchalant beloofd door de verhuurder dat bewoners hun onkosten van dit alles terug kregen door lagere kosten van deze manier van verwarmen. Met de koppeling aan de hoge gasprijs en het ontkoppelen van de AOW van het miniumloon gaat dit moeilijk worden. Er zijn veel huurders met een AOW.
    Slim Wonen is best goed vertegenwoordigd, maar wat is de zin ervan.

  3. Warmtenet zou duurzamer zijn. Het enige dat klopt in het woord duurzaam is “duur”. Warmtenet mist de letter “i”. Bij gebruikers die al verplicht gebruik maken is de warmte niet in huis te krijgen. Leuk speeltje van onwetende en vooral onkundige politicI en een vette rekening voor de bevroren burger.

  4. Ook in het AD.
    Iemand wist op SL 24 te melden dat Bij WNL Nederland werd gemeld dat de proef gemeenten een flop was.
    Ff gecheckt, klopte.

  5. Er stond een foto van Craijenstein in de Volkskrant van vandaag met daarboven de kop: Warmtenet toch duurder door gasprijs. Interessante pagina over 500.000 Nederlandse huishoudens die fors meer moeten betalen terwijl ze juist ‘van het gas af’ waren?

    Misschien een kans voor de gemeente om hierop te reageren in de zin van: dat geldt niet voor Sliedrecht want……

Plaats een reactie

*=Verplicht veld