Uittreden NP De Biesbosch kost gemeente 1 miljoen euro

SLIEDRECHT – Het uittreden uit Nationaal Park De Biesbosch kost de gemeente Sliedrecht 1 miljoen euro. Dat werd dinsdagavond 12 september 2017 nogeens gezegd en wethouder Dijkstra gaf wat uitleg.

Wethouder Aldrik Dijkstra gaf dinsdagavond uitleg. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Wethouder Aldrik Dijkstra (SGP-ChristenUnie) zegt dat de gemeente Sliedrecht niet veel meerwaarde heeft in het NP De Biesbosch. “Dat wil niet zeggen dat we op een andere manier kunnen bijdragen aan het park. Die miljoen is dat veel of weinig? Nee, we hebben niet de oren laten hangen naar de provincie, naar gekeken naar de jurisprudentie. Kan het parkschap overleden, want er treden een aantal partijen uit? Het parkschap is ervan overtuigd dat op het moment dat ze samenwerking zoeken, ook met marktpartijen, dat het voortbestaan een goede mogelijkheid is Het is een forse transistie, waarin het college denkt dat ze een behoorlijke slag moeten maken. Wij zien risico’s en dat er aannames zijn met betrekking tot hun verdienmodellen”, aldus Dijkstra.

Blij mee
De VVD liet weten blij te zijn dat is uitgetreden. Burgerraadslid Sjors van Wijngaarden: “De VVD is er blij mee. We zijn vaak kritisch geweest de afgelopen jaren op het samenwerkingsverband en blij dat het nu voorbij is.” Dinsdag 26 september 2017 wordt het NP De Biesbosch een hamerstuk met stemverklaring.

4 gedachten over “Uittreden NP De Biesbosch kost gemeente 1 miljoen euro

 1. Jammer hoor. En maar wanhopig zoeken om naamsbekendheid te krijgen, en het dorp op de kaart te zetten.
  Gelukkig , maar 1 miljoen…!
  Dus waar hebben we het over. Nu verwacht ik van wethouders die niet in de gemeente wonen eigenlijk al niet veel , maar wat een blunder, en vervolgens zeker in de polder een weiland aanleggen, en dat noemen we dan iets recreatiefs… (Biesbosch is niets te doen..)

 2. Heel erg jammer.
  Wat kost het Recreatief Knooppunt Sliedrecht eigenlijk?
  De Biesbosch is er al, maar voor de instandhouding heeft Sliedrecht niets meer over.

 3. Als uittreden de gemeente 1 miljoen euro waard is, waarom dan dit geld niet inzetten om meer uit de Biesbosch te halen? Er moet toch een mogelijkheid zijn om een win-win situatie te creëren?

 4. En dan te bedenken dat een deel van de ‘Dordtse Biesbosch’ vroeger bij Sliedrecht hoorde en aan Dordt werd verkocht. Ook daar kregen we spijt van. Ik vrees dat de geschiedenis zich herhaalt 🙁

Een reactie plaatsen