Japans restaurant Oishi Fusion

Uitslaande brand op ASVZ locatie Merwebolder

SLIEDRECHT – Aan de Wieldraaier op ASVZ-zorglocatie Merwebolder is zaterdagavond 12 oktober 2019 brand uitgebroken in een schuurtje. De vlammen waren uitslaand en metershoog te zien. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand. Het gebouwtje is verloren gegaan. In de buurt van de brand werd het terrein tijdelijk afgesloten.

Het vuur is bestreden door Brandweer Sliedrecht. Hulp werd verder geboden door de hoogwerker van Brandweer Papendrecht. (Foto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

Het vuur werd even na 20.00 uur gemeld. Rond 20.40 uur waren de vlammen weg en was vooral veel rook te zien. Het vuur was tegen 21.00 uur onder controle. Niemand raakte volgens Brandweer Zuid-Holland Zuid gewond. De brandweer heeft overslag naar naastgelegen gebouw(en) voorkomen. Op het ASVZ-terrein wonen mensen met een verstandelijke beperking. Niet bekend is hoe het vuur is ontstaan. 

Wedstrijd
Ook bij sporthal Benedenveer was er een afsluiting met een hek geplaatst. In de sporthal De Basis was er ook een Eredivisie volleybalwedstrijd aan de gang tussen Sliedrecht Sport Heren1 en Active Living Orion Heren1. Deze wedstrijd ondervond geen hinder van de brand op een naburig terrein.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld