Nipte overwinning voor eerste voetbalelftal Sliedrecht

door Joop Hartog
HEERJANSDAM / SLIEDRECHT – In een meer spannende dan mooie wedstrijd heeft Sliedrecht zaterdag 12 oktober 2019 in Heerjansdam een nipte 2-3 overwinning behaald. Een veel sterker Sliedrecht in de eerste helft, moest in de tweede helft alle zeilen bijzetten om de overwinning veilig te stellen.

Luciano van Harlingen (l) in duel met Ramon van der Wal. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Binnen acht minuten had Sliedrecht, dat overtuigend aan deze wedstrijd begon, een 0-2 voorsprong opgebouwd. Een onverwacht afstandsschot van Marciano Simonis, zorgde na 6 minuten voor de 0-1 voorsprong, die Quincy Bartens twee minuten later verdubbelde met een fraaie kopbal (0-2).Het ging allemaal heel gemakkelijk bij Sliedrecht en nadat een inzet van de opgekomen verdediger Chris Boom nog goed was gestopt door keeper Schreuder, deed Heerjansdam halverwege de eerste helft toch wat terug. Slordig uitverdedigen van Sliedrecht bracht Mathijn Valster in schietpositie (1-2). 

Aanzienlijk sterker 
Het antwoord van Sliedrecht kwam snel, want Akram Chentouf, fungerend als vleugelverdediger, kwam goed op en zijn diagonaal schot betekende 1-3. Kort daarna leverde Heerjansdammer Nedely Fortes uit stand een prachtige draaibal af die op de kruising belandde. Al met al een aardige eerste helft, met een aanzienlijk sterker Sliedrecht dat in de laatste fase toch wat slordiger werd, leverde een 1-3 ruststand op.

Strijdig en spannend
Na de pauze een herboren Heerjansdam dat gedurende 45 minuten Sliedrecht in de tang had, maar pas na een kwartier op 2-3 kwam via Luc Delmee. Sliedrecht wankelde en moest zich beperken tot sporadische uitvallen. Via enkele spelerswissels wist Sliedrecht zich overeind te houden en ook de krachten van Heerjansdam namen wat af. In blessuretijd kreeg Jeroen Muilwijk zelfs nog een dot van een kans om de score op te voeren. Geen mooie wedstrijd, maar veel strijd, vooral na de pauze, en daardoor spannend en leuk om naar te kijken. Zaterdag 19 oktober 2019 speelt Sliedrecht een thuiswedstrijd tegen Almkerk, aanvang 14.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld