Tweede schaakteam wint zonder verliespartij

SLIEDRECHT – Het gepromoveerde tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft donderdag 3 december 2015 ook haar derde wedstrijd in de Promotieklasse van de Rotterdamse Schaakbond weten te winnen. Dat maakt de schaakvereniging zondag 6 december 2015 bekend. 

Tegen het op papier sterkere Fianchetto 1 werd een duidelijke 5,5-2,5 overwinning behaald door het team van de succesvolle teamleider Leo Koppelaar, die vooral de jonkies weer zag scoren.

Remise
Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Na twee uur spelen kwamen de Sliedrechtse reserves echter op een verdiende voorsprong. Hans Klein bewees dat hij nog steeds heel goed kan schaken. Na een goede partij wist hij zijn tegenstander tot opgave te dwingen. Vervolgens werd de voorsprong geconsolideerd door een remise van Teunis den Rooijen, die het de gehele partij moeilijk had, maar het aan het einde vakkundig dicht schoof. Ook kopman Wout Boer nam bij de veilige voorsprong geen risico en boekte een goede remise.

Winst
De Schiedammers leken niet echt voor hun laatste kans te vechten, want ook Jerry van Rekom en Floris Verweij kregen een remiseaanbod, hetgeen niet geweigerd kon worden. Jorik Klein maakte het familiefeest compleet door via een mooie aftrekcombinatie het volle punt binnen te slepen en dus ook bijna de matchwinst voor Sliedrecht. Die werd zeker toen Kees Wessels in actievere stelling remise speelde. Zo was de winst zeker. Maar dat was nog niet genoeg voor jeugdspeler Adrian Mensing, die in de opening werd verrast door een stukoffer. Adrian kwam in grote problemen, maar knokte zich echter terug en wel zo dat het overgebleven paard tegen 2 pionnen keurig door hem werd uitgetikt.

Volgende tegenstander
Door de iets te ruim uitgevallen winst blijft Sliedrecht 2 in het spoor van koploper Messemaker 1847 2. Laat dat nu net de volgende tegenstander zijn en wel thuis op 7 januari 2016. De Goudenaren lijken zeker van hun zaak, maar wellicht heeft oud-drogist Leo Koppelaar nog wat middeltjes achter de hand om de topfavoriet te verslaan. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld