Tweede kunstexpositie van dit jaar in Sliedrechts Museum

SLIEDRECHT – In het Sliedrechts Museum gaat zaterdag 29 juni 2024 de tweede kunstexpositie van dit jaar van start. Opnieuw exposeert een aantal kunstenaars Sliedrecht, Papendrecht, Giessenburg en Kinderdijk (de meesten zijn in Sliedrecht geboren – red.) aan Kerkbuurt 99.

Eén van de kunstwerken, die in het plaatselijk museum tentoon wordt gesteld. Dit is de ‘zwemmer met vis’ gemaakt door Coby de Boon. (Foto Sliedrechts Museum)

Bert Gort die de expositie heeft samengesteld: “Het is weer een feest om deze tweede expositie te mogen maken. Zoveel prachtige en bijzondere werken. Zeer de moeite waard om te komen bekijken.”

Tekst gaat verder onder foto.

De kunstenaars op een rij:

  • Auke Kraaijeveld komt uit Sliedrecht en is een geweldige tekenaar. En dat is geen wonder, want hij komt uit een artistieke familie met veel teken- en schildertalent. Zijn broer Ton heeft al eerder in het museum geëxposeerd. Auke maakt tekeningen van momenten die op zijn weg komen. Dat resulteert in prachtige werken.
  • Janneke Gort, ook van oorsprong een Sliedrechtse. Ze woont nu in Giessenburg en schildert sinds 2006 om haar fantasie uit te beelden in kleurrijke abstracte werken.
  • Coby de Boon woonde lang in Sliedrecht, momenteel in Papendrecht. Zij oefent al jaren haar hobby uit in het werken met keramiek. Daarin begeleidt ze ook mensen in het Keramiek Atelier, dat ooit begon in het pandje tegenover De Schalm. Haar bijzondere beelden zijn zeer de moeite waard.
  • Arianne Moerman uit Kinderdijk, beeldhouwster en schilder. Zij werkt met marmer en volgde daarvoor workshops o.a. in Italië. Ook maakt zij beelden in was die later in brons gegoten worden en tekent en schildert ze. In 2019 was een van haar werken te zien in het Rijksmuseum. Zij was geselecteerd uit de inzendingen voor de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt!’.

Tekst gaat verder onder foto.

Het Sliedrechts Museum is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. Entree is € 2,– voor volwassenen en € 1,– voor kinderen tot 12 jaar en voor houders van een museumjaarkaart.  

Plaats een reactie

*=Verplicht veld