Eerste buurtfeest in wijk rond Hoepel; positief en veel enthousiasme

SLIEDRECHT- Voor het eerst vond zaterdag 22 juni 2024 in de wijk rond de Hoepel een buurtfeest plaats. Deze eerste editie is positief en met enthousiasme ontvangen. Een wijkagent en wijkouderling kwamen langs voor een praatje en een bakje koffie.

Het feest begon rond 11.00 uur met koffie/thee en fris. De kinderen uit de wijk sprongen op het springkussen en aten suikerspinnen. Daarnaast waren diverse oudhollandse spellen klaargezet. (Foto Chris Kornet) 

Later in de middag vond een goed verzorgde barbecue plaats waarbij maar liefst 115 buurtbewoners aanschoven. De barbecue werd door aannemingsbedrijf De Groot en Schagen gratis aangeboden aan de buurtbewoners, als tegemoetkoming voor de overlast van wegopbrekingen tijdens de werkzaamheden in de wijk.

Faciliteiten en kennis
Initiatief tot deze burendag lag in handen van wijkbewoner Chris Kornet, die al eerder ervaring opdeed met het organiseren van verbindende activiteiten. Daarbij is gebruik gemaakt van de verschillende faciliteiten en kennis die de Hervormde Gemeente beschikbaar heeft om een burendag te organiseren. Samen met de inzet van verschillende wijkbewoners én de activiteitensubsidie van de gemeente Sliedrecht leidde dit tot dit geslaagde buurtinitiatief.

2 gedachten over “Eerste buurtfeest in wijk rond Hoepel; positief en veel enthousiasme”

  1. Een zeer geslaagde burendag, zeker mede dankzij Chris Kornet. Het kon niet mooier of beter en is zeker voor herhaling vatbaar !
    Brengt absoluut ook mensen bij elkaar, dat is een heel goede zaak.
    Hartelijk bedankt voor deze middag.

  2. Geweldig om te lezen dat er nog steeds zulke fantastische mensen als de Cornetten bestaan !
    Die een dag organiseren om allerlei soorten mensen belangeloos bij elkaar te brengen zoals deze zaterdag !!
    Proficiat voor deze gemeenschap in Sliedrecht !!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld