Twee podiumplaatsen voor Lotte van Drunen

GOES / SLIEDRECHT – De Sliedrechtse Lotte van Drunen van MX Team Van Drunen heeft in de internationale supercross in Goes vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 een podiumplaats in de wacht weten te slepen. 

Lotte van Drunen ging de strijd aan met de concurrentie en wist op zowel vrijdag als zaterdag tweede te worden met als hoogtepunt een manchezege in de eerste manche op vrijdag. (Foto Eric Laurijssen)

Met deelnemers uit o.a. Frankrijk, Denemarken en België wist Lotte dat ze van hoge huizen moest komen om het tot op het podium te schoppen.
 
Koppositie
Vrijdagmiddag wist ze in de tijdtraining gelijk een scherpe tweede tijd neer te zetten waarmee ze liet zien dat haar snelheid goed was. In de avond stonden er twee manches op het programma waarin Lotte sterk voor de dag kwam. Op haar  getunede Husqvarna machine wist ze in de eerste manche een goede start te pakken en nam gelijk de koppositie in handen te nemen. Gecontroleerd ging ze over het circuit en slaagde erin om de koppositie vast te houden tot over de finish.
 
Inhaalmanoeuvre
Ook in de tweede manche kwam ze goed uit de start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Lotte stond flink onder druk van de derde man en moest de tweede plaats even uit handen geven. Lotte ging terug in de aanval en wist in de slotfase toch nog een mooie inhaalmanoeuvre te forceren waardoor ze als tweede over de finish kwam. Met een 1-2 in de manches eindigde ze op een mooie tweede plaats in het eindklassement en nam tevreden plaats op het podium.
 
Ontevreden
Zaterdag werd hetzelfde programma afgewerkt als op vrijdag. Echter ditmaal kon Lotte in de tijdtraining niet lekker in haar ritme komen en strandde op een derde tijd. Op een tweede plaats begon ze aan de eerste manche en hield lange tijd goed stand op deze positie. Echter in de laatste ronde koos ze voor een verkeerde lijn, wat tot gevolg had dat ze gepasseerd werd en uiteindelijk genoegen moest nemen met een derde plaats. Zichtbaar ontevreden keerde ze terug naar het paddock en begon zich op te laden voor de tweede manche.
 
Tweede plaats
Een goede start zorgde ervoor dat ze op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Vlak voor het wasbord sloeg ze toe en nam de leiding in de wedstrijd in handen. Dit was echter van korte duur want ze werd gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats. Het werd een zeer spannende wedstrijd maar Lotte wist zich goed staande te houden en finishte op een tweede plaats, waarmee ze ook in het dagklassement op een tweede plaats eindigde.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld