Turnsters Synergos presteren goed op eerste individuele turnwedstrijden

REUVER / SLIEDRECHT – In sporthal de Schans in Reuver in Noord-Brabant is zaterdag 13 november 2021 de eerste individuele turnwedstrijden voor de 2e divisie gehouden. Enkele turnsters van de Sliedrechtse omnisportvereniging Synergos hebben daar goed gepresteerd. 

Hier op de foto Mandy Koppelaar en Maryse Bakker (r). (Foto omnisportvereniging Synergos)

In ronde 1 was Inge de Haan aan de beurt. Zij is eerstejaars junior en turnt voor het eerst in de tweede divisie. Inge heeft een aantal mooie dingen laten zien en eindigde met haar balkoefening op een mooie elfde plaats. Ze is in de meerkamp geëindigd op de achttiende plaats.

Krachtige tsukahara
In ronde 5 waren Mandy Koppelaar en Anique Bakker aan zet. Mandy begon op balk, helaas een val, maar toch een mooi puntenaantal. Op de vierkante vloer is het nog even zoeken, maar liet ze een mooie oefening zien. Op brug heeft Mandy zich flink verbeterd. Haar favoriete toestel is sprong en daar liet ze een krachtige tsukahara gehoekt en gehurkt zien. Ze behaalde voor deze sprongen een puntentotaal van 12.150 en 12.100, goed voor een zevende plaats op sprong. Anique begon op vloer en turnde een oefening vol dynamiek. Ze liet een nette sprong zien en had een goede balkoefening, goed voor de zesde plaats op dit onderdeel.

Brug
Het favoriete onderdeel van Anique Bakker is brug en daar liet ze zien waarom. Ze liet een brugoefening zien waar ze een puntenaantal van 12.050 voor kreeg, goed voor de eerste plaats op brug. In de meerkamp eindigde Mandy op de zeventiende plaats, Anique werd zesde.  Al met al een goede eerste wedstrijd voor Synergos.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld