Trimclub ABC ‘kiest het hazenpad’

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Na een nacht met lichte vorst stond voor Trimclub ABC zaterdagochtend 13 april 2019 de hazenloop op het programma. De start vond plaats vanaf het clubgebouw aan de Thorbeckelaan 102.
 
De enthousiaste groep runners van trimclub ABC staat klaar om ‘het hazenpad te kiezen’. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Zo’n 40 runners gingen op pad voor een afstand van 5 of 10 kilometer. Er werd in vier groepen gelopen en elke deelnemer volgde zijn of haar ‘haas’. Er werd gelopen met een snelheid van 5 minuten, 5,5 minuten, 6 minuten en 6,5 minuten per kilometer.
 
Langzamere haas
De eindtijden variëren dan tussen 25 en 32,5 minuten bij een afstand van 5 kilometer en tussen 50 en 65 minuten bij een afstand van 10 kilometer. Voor degenen die het tempo van hun haas niet konden volgen, was er de mogelijkheid om een langzamere haas op te wachten en hier bij aan te sluiten.
 
Sportieve gezelligheid
ABC staat voor Algemene Betere Conditie, in de Sliedrechtse volksmond ook wel eens aangeduid als Anti Buikjes Club. Sportief actief zijn is de opzet, maar onderlinge gezelligheid is ook een belangrijk facet van de club. De leden van de trimclub komen uit de wijde omgeving van Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam en variëren in leeftijd van jong tot oud(er). Informatie van A tot Z van ABC is te raadplegen via de eigen website.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld