Trainers River Trotters geven scholieren gastsportles

SLIEDRECHT – Op school basketballes krijgen door toppers van basketbalvereniging River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam. Dat is altijd fijn! De sport stond vrijdag 13 november 2015 centraal tijdens de gymles van groep 6 en 7 van de christelijke basisschool Prins Willem Alexander aan de Waalslaan.

Ook drie aanwezige groepsleerkrachten waagden zich nu en dan aan één van de oefeningen.(Foto River Trotters)

Aanleiding voor de kennismakingsles basketbal was een opmerking begin dit schooljaar van docent Vogel van groep 6. Basketbal behoort sinds een aantal jaren niet meer tot het sportaanbod in Sliedrecht. Een afspraak met River Trotters was snel geregeld. Het ‘gemis’ werd vrijdag goedgemaakt. Alle kinderen deden mee. 

Technieken
Zes spelers van River Trotters heren 1, onder wie 2 boomlange imposante jongens, maakten zich vrij om de grote groep kinderen te vermaken. Tijdens de anderhalf uur durende gymles werd in zes blokken aandacht besteed aan de verschillende basistechnieken van basketbal. De kinderen leerden in verschillende groepen dribbelen, passen, schieten en de lay-up onder enthousiaste begeleiding van de ervaren trainers. 

Belangstelling?
De sport is toegankelijk en laagdrempelig. Het kan op elk niveau worden gespeeld. Voor iedereen die kennis wil maken met basketbal, check de website. Voor River Trotters geldt het motto ‘Pass the Passion’.

2 gedachten over “Trainers River Trotters geven scholieren gastsportles”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld