RTV Holland zendt precies één jaar uit

SLIEDRECHT – Zondag 15 november 2015 is het precies een jaar geleden dat clown Bassie de studio van dé Nederlandse internetomroep RTV Holland officieel opende. Veel aandacht besteedt de omroep er niet aan. “Het is geen echt jubileum. We verjaren en dat is natuurlijk heel mooi. Veel aandacht besteden we niet aan ‘de verjaardag’, wel als het om een jubileumdatum, 5 of 10 jaar, gaat”, zegt programmaleider Peter Donk. 

Twee medewerkers van de omroep. De presentatoren in het weekend John Deventer van programa ‘Post voor Holland’ en clown Bassie van het kinderprogramma ‘Kinderen van Holland’. (Foto RTV Holland)

De oprichtingsakte van de omroep is 7 juli 2014 bij een Sliedrechtse notaris gepasseerd, met de studio is RTV Holland gevestigd in Sliedrecht, de omroep kent een Sliedrechts bestuur en een aantal professionele vrijwilligers komt uit Sliedrecht. Donk: “We hebben samen veel Sliedrechts dna, maar de medewerkers komen uit alle hoeken van het land. Volgende week komt er een programmamaker uit Tilburg bij.” RTV Holland brengt 24/7 programma’s voor inwoners van Nederlanders en Nederlanders, die voor een kortere of langere tijd in het buitenland verblijven. Een groot aantal items met een landelijke impact worden in de regio Sliedrecht opgenomen. 

Samenwerking
Internet is het codewoord voor de omroep. Alle programmamakers-samenstellers hebben een thuisstudio en leveren programma’s aan of maken deze in de studio in Sliedrecht. Bovendien beschikken ze over een goed gevulde radiorugzak. Allen hebben ervaring in het programma’s maken. Een aantal deed of doet dat professioneel bij een regionale of landelijke omroep. De Stichting RTV Holland werkt samen met de redactie van Sliedrecht24. Via deze website kan via een rechtstreekse klik (luisterbanner rechtsboven op deze pagina – red.) geluisterd worden naar de internetomroep. RTV Holland levert geluidsfragmenten aan voor deze website. Radio luisteren, terwijl u leest, is dus mogelijk op deze lokale nieuwswebsite.

1 gedachte over “RTV Holland zendt precies één jaar uit”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld