Tourstart niet in Dordrecht, maar in Drechsteden?

SLIEDRECHT / REGIO – Een aantal mensen in Dordrecht spant zich in om de Tour de France in 2020 te laten starten in Dordrecht. Maar moet het niet iets breder worden getrokken? De Drechtsteden, dus ook door Sliedrecht? Een tourstart levert wat op, maar kost vele miljoenen euro’s. 

Verschillende mensen reageren inmiddels na een oproep van Sliedrecht24. Dat mag u blijven doen onderaan dit artikel.

Regionaal
“De Tour naar de Drechtsteden halen, leeft in Dordrecht. Dordrecht heeft laten zien dat het grote evenementen aan kan. Dus die gedachte is zo gek nog niet”, reageert Anton van Rees, fractievoorzitter van de PvdA in Sliedrecht. Volgens hem kan de Tour na een tijdrit op zaterdag op zondag weer vertrekken. Van Rees: “Aangezien dat vrijwel onmogelijk is zonder daar één of meerdere andere Drechtsteden aan mee te laten doen, zal er dus een regionaal evenement van moeten worden gemaakt. Dan komt de ‘grande question’ wie betaald wat? Worden de inkomsten evenredig over de regio verdeeld? Vervolgens de locale mores met betrekking tot activiteiten op zondag? Het tijdstip is het probleem niet, valt tussen 13.00-17.00, dus de burgervader of moeder (2020, hé) kan er ontheffing voor geven. Maar of het dan zittende college bereid is dit ook te doen? Een rondje rond de kerk op zondag met een Tourkaravaan en nevenactiviteiten zie ik wel zitten. Maar ben bang dat de karavaan via de Parallelweg ons dorp in en uit zal rijden richting Reimerswaal.”

 

3 gedachten over “Tourstart niet in Dordrecht, maar in Drechsteden?”

  1. Als bedrijven hierin springen, vind ik het jammer voor de Sliedrechtse sportverkiezing.

  2. Ik denk dat Sliedrecht zich niet moet branden aan zo’n project. De bekendheid die je er wellicht mee krijgt is in mijn optiek “15 minutes of fame” en zal niet opwegen tegen de kosten. Deze lopen overigens meestal toch veel hoger op dan geraamd.

  3. Los van de discussie of een Tourkaravaan op zondag de Alblasserwaard mag doorkruisen, lijkt mij het hele plan niet erg realistisch.
    Het zou de 3e Grand Depart in NL in 11 jaar betekenen. Bovendien is Valkenburg alweer ver in de race om etappeplaats te worden in 2017. Hoezeer de Tourorganisatie ook gecharmeerd is van Nederland, wordt dit wel erg veel.
    Tot slot is het nog maar erg kort dag. Hoewel ‘pas’ over 5 jaar hadden B&W de afgelopen Tour de France al moeten aangrijpen om actief te lobbyen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld