Topprestatie DWF bij Regio Minioren Finale

SLIEDRECHT – Het hele seizoen hebben de jongste zwemmers van zwem- en polovereniging Door Water Fit (DWF) zich via het Minioren Circuit kunnen plaatsen voor de Regio Minioren Finale. De beste dertig zwemmers per afstand werden alleen voor deze kampioenschappen uitgenodigd. Twaalf zwemmers vertegenwoordigde DWF en reisden zaterdag 8 juni 2024 af naar Leiden en zondag 9 juni 2024 naar Alphen aan de Rijn. In totaal waren er 52 individuele start en twee estafettes. Er zijn 35 persoonlijke records (PR) en twee medailles behaald.

Er heerste een gezellige sfeer bij zowel de zwemmers als bij het publiek op de tribune. Bij de zwemmers was een dosis gezonde spanning goed af te lezen van de gezichten. (Foto DWF)

Zaterdag begon de wedstrijd met de 4x50m wisselslag estafette gemengd, bestaande uit Guus van Wingerden, Sifra Schelling, Matthijs Biesheuvel en Sarah Mijnster. De estafetteploeg behaalde onder luidde aanmoediging een mooie derde plaats. Tijdens de officiële uitreiking kregen de zwemmers een bronzen medaille. De eerste dag werd de grootste PR gezwommen door Milan van Renswoude op de 200m vrije slag. Hij verbeterde zijn tijd met zeven seconden. Django Daems zwom een grote PR op de 100 wisselslag. Hij verbeterde zijn tijd met zes seconden.

Tekst gaat verder onder foto.

Tijd verbeterd
Zondag gingen de zwemmers weer fris van start. Nadat de officials feestelijk werden ontvangen, ging de wedstrijd van start met de 4x50m vrije slag estafette. De gemengde estafetteploeg bestaande uit, Sarah Mijnster, Matthijs Biesheuvel, Lorraine Versteeg en Django Daems gingen als een speer door het water. Ze finishte als derde wat en behaalde een bronzen medaille. De tweede dag werd de grootste PR gezwommen door Silke Lagendijk op de 200m vrije slag. Ze verbeterde haar tijd met twaalf seconden. Roos van Wingerden zwom ook op de 200m vrije slag een grote PR. Ze verbeterde haar tijd met tien seconden.

Presentje
Na afloop van dit ‘TOP’ weekend kregen alle zwemmers namens de hoofdtrainer een sleutelhanger met het DWF-logo uitgereikt. Naast bovengenoemde prestatie zijn er PR’s voor Matthijs Biesheuvel (6x), Django Daems (1x), Sem van Hattem (3x), Silke Lagendijk (1x), Sarah Mijnster (2x), Jesse de Nijs (2x), Milan van Renswoude (5x), Sifra Schelling (4x), Emily Versteeg (2x), Lorraine Versteeg (1x), Guus van Wingerden (3x) en Roos van Wingerden (1x). Zaterdag 15 juni 2024 zwemt DWF de vriendschappelijke Meerkamp in bronbad De Lockhorst. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld