Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Top1Toys gaat sluiten; Primera wordt twee keer zo groot

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Ondernemer Piet Boogaard stopt met Top1Toys ‘Het mooiste speelgoed’ aan het Burgemeester Winklerplein. Met ingang van officieel dinsdag 1 september 2020 sluit de speelgoedwinkel, maar zaterdag 29 augustus 2020 is de laatste verkoopdag. De verkoop van speelgoed verhuisd naar Hardinxveld-Giessendam. Op de plaats van Top1Toys komt Primera.

Het doek valt voor de speelgoedzaak Top1Toys. Na drie jaar wordt om economische redenen gestopt. De verkoop van speelgoed gaat verder vanuit de vestiging in Hardinxveld-Giessendam, Buitendams 69. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Top1Toys ging in het najaar van 2017 open. “De sluiting heeft niets met corona te maken. Wel met internet. Er wordt veel speelgoed online gekocht en dat merken we”, zegt eigenaar Piet Boogaard woensdag 12 augustus 2020, “Internet is hardnekkig. Cadeaubonnen die uitgegeven zijn, blijven gewoon geldig in de winkel in Hardinxveld-Giessendam. Ook de spaartegoeden verhuizen mee.” Folders van Top1Toys blijven worden bezorgd in Sliedrecht.

Primera
De winkel van Primera is vanaf vrijdag 2 oktober 2020 op de locatie van Top1Toys te vinden. Boogaard: “Primera wordt tweemaal zo groot, houdt het ING-servicepunt en krijgt een pinautomaat (Geldmaat-automaat voor alle banken met pinnen en storten – red.).” Boogaard kan nog niet zeggen wat er gebeurt met de dan oude winkellocatie van Primera. In de week van maandag 28 september t/m donderdag 1 oktober 2020 is Primera vanwege de verhuizing gesloten.  

5 gedachten over “Top1Toys gaat sluiten; Primera wordt twee keer zo groot”

  1. Ik zeg wat zag kreeg indruk dat nooit druk was voor corona nu zeker niet.

    Primera kan groter worden dus primera nog chinees gaan weg, denk top1toys als goed had gelopen ook niet. Ik kwam er nooit zag weleens personeel buiten boel uit stallen. Kreeg indruk weinig enthousiasme.

  2. Jammer hoor, weer een leuke winkel weg. Ik werd altijd erg vriendelijke geholpen, als er iets niet op voorraad was werd het besteld. Hopelijk vinden die meiden allemaal een leuke nieuwe baan.

  3. Ik kijk er niet van op!
    Geen prettig personeel met weinig respect voor de klant.
    Dezelfde winkel in Hardinxveld is vele malen leuker.

  4. Sommige personeelsleden waren ook niet echt klantgericht bezig. Het was voor ons een keer en nooit meer.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld