Groot alarm voor persoon te water bij Baanhoekbrug, maar niemand gevonden

door Peter Donk
DORDRECHT / SLIEDRECHT – Hulpdiensten kwamen woensdagmiddag 12 augustus 2020 af op een melding van een persoon te water bij de Baanhoekbrug, de brug tussen Sliedrecht en Dordrecht, aan Dordtse zijde. Omdat de melding onduidelijk was, werd volgens de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid ‘groot opgeschaald’.

Met reddingsboten werd gezocht in het water, maar er werd niemand gevonden. Volgens een vriendengroep, die daar aan het zwemmen, is de ‘persoon voor honderd procent zelf uit het water gegaan’. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

De politie onderzoekt volgens de Veiligheidsregio wat er precies is gebeurd, want zwemmen op dat gedeelte van de rivier is er verboden, omdat het er te gevaarlijk is vanwege stroming. “Omdat het een hele onduidelijke melding was, wel of niet te water, er kwamen tegenstrijdige berichten zijn politie, brandweer en ambulance ingeschakeld”, zegt woordvoerder Annemarie Batenburg van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Ook een traumahelikopter kwamen naar de plaats, maar deze is niet geland. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld