Oishi Fusion
VeiligGoed

Top 2000-dienst Gereformeerde Kerk harmonieus richting 2020

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat is zondagavond 29 december 2019 de inmiddels traditionele Top 2000-dienst gehouden. Geen psalmen en gezangen deze zondag, maar bekende hits uit de Top 2000. Predikant Joost Schelling begon enkele jaren geleden met deze bijzondere diensten. Deze keer was de eer aan Alexander Veerman om de dienst te leiden. Hij sprak ook de verbindende woorden tussen de verschillende nummers. Muzikale medewerking werd verleend door de gospelrock- en praiseband Exodus met leadzang van Arianna van Ham en Jolanda Maaskant.
 
De goed op elkaar ingespeelde band kreeg aan het eind van de dienst een hartelijk applaus van de vele bezoekers in de sfeervol verlichte kerk. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
De dienst had dit jaar als thema ‘Where is the love?’ Waar is de liefde in onze wereld? Is dit een wereld die we door willen geven aan de volgende generaties, een wereld waarin we (onze) kinderen willen laten opgroeien?
Tekst gaat verder onder tweet.

Ongeveer halverwege de dienst was er een moment ingeruimd om een kaars aan te steken voor overleden geliefden of geliefden, waar men zich zorgen om maakt. Een indrukwekkend moment, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt.
 
Bekende nummers
Op het programma stonden onder andere de nummers ‘What about us’ van P!nk, ‘Knockin’ On Heaven’s Door’ van Bob Dylan en ‘Wind of change’ van The Scorpions. Het bekende nummer ‘We are the world’ van USA for Africa werd op bijzondere wijze ‘ten tonele gebracht’. Gemeenteleden van de Gereformeerde Kerk inclusief Veerman zelf hadden op film ieder een gedeelte van de tekst ingezongen. Deze beelden werden met begeleiding van Exodus via de beamer getoond. Aan het eind van de dienst klonken de toepasselijk gezongen woorden: ‘Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen…’ 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld