Toch vragen over verhuur aan derden van De Reling en gemeentekantoor

SLIEDRECHT – PRO Sliedrecht vroeg zich dinsdagavond 9 oktober 2018 kort voor middernacht af of uitingen door huurders op het gemeentekantoor komen. Een kredietaanvraag komt binnenkort ter besluitvorming in de gemeenteraad. Er moet € 123.000,– worden uitgetrokken voor meubilair vanwege arbo-eisen.

Wethouder Hans Tanis (SGP-ChristenUnie) beantwoordt vragen kort na middernacht. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

“De CDA-fractie is blij met de aandacht voor duurzaamheid in het raadsvoorstel. De deuren en wanden van de derde verdieping worden hergebruikt in de Reling. Deze afvalstoffen worden hiermee weer bouwstoffen. Dat past perfect binnen de Sliedrechtse Duurzaamheidsagenda”, sprak raadslid Vincent Prins (CDA). Er worden 25 parkeerplaatsen verhuurd aan het maritieme bedrijf Danser, onder meer huurder.

Werkgelegenheid
Fractievoorzitter René de Munck (D66) heeft wel vragen bij de huur. De Munck: “Het pand aan de Middeldiepstraat staat al te huur. Het lijkt erop dat er al een overeenkomst is. Ook hecht u aan arbeidsplaatsen. Waarom liet u eerder IKEA, Altometer en Boon vertrekken? Is er door het college gedacht om de raad onder te brengen in De Reling? Sorteert u voor op de toekomstige gemeente Sliedrecht? Volgens De Munck was er weinig medewerking door de gemeente. 

Veel tijd gestoken
Wethouder Hans Tanis (SGP-ChristenUnie) vertelde dat er een extra vlaggenmast mag worden geplaatst. Tanis vertelde samen met oud-wethouder Len van Rekom (VVD) veel tijd heeft gestoken om Boon in Sliedrecht te houden. Wat de raad onderbrengen in De Reling betreft? “Waar een wil is, is een weg”, sprak Tanis. 

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld