Titelverdediger stijgt met stip in schaakcompetitie

SLIEDRECHT –  Vanwege externe verplichtingen en een groot aantal afmeldingen stonden in de zesde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht slechts 7 partijen op de rol.

Wim Pool won van Kees Wessels en klom door afwezigheid van de koplopers naar de derde plaats. Wessels wilde na een tamme opening de partij openbreken door een kwaliteit te offeren, maar het offer sloeg niet door en Pool kon het punt bijschrijven.

Juiste zetten
Wim Hokken maakte gehakt van Jan Sulman, terwijl Jerry van Rekom tegenstander Leo Koppelaar geroutineerd van het bord schoof. Tobias Dekker en Andrew Mensing speelden een marathonpartij die lange tijd gelijk opging. Pas in het verre eindspel wist Dekker de juiste zetten te vinden en kon de winst hem niet meer ontgaan.

Lege handen
Peter Vis ging tegen Joost Stoker voor de winst, maar greep in het middenspel mis en zag het punt aan zijn neus voorbij gaan. Ook Marcel Klein kon geen vuist maken tegen jeugdtalent William Gijsen en stond aan het eind van de partij met lege handen. Henk Prins gaf schaakles aan Ferhat Erdogan en klimt zo weer een beetje richting de middenmoot.

Zevende ronde
Donderdag 22 oktober 2015 wordt de zevende ronde van de competitie gespeeld. Er zijn dan geen externe rondes, dus de competitieleider rekent dan op een groot aantal partijen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld