Tientallen dode vissen in water bij Deltalaan

SLIEDRECHT – In vijver achter De Delta Borgh aan de Lekstraat aan de kant van de zijde Deltalaan-Noord is donderdagmiddag 19 januari 2023 een aantal dode vissen. Voornamelijk rietvoorns en enkele jonge zeelten.

Tussen de beide vijvers loopt – onder de Deltalaan door – een betonnen verbindingsbuis van grote diameter. In vijver/sloot naast Deltalaan 19 (de vijver loopt dwars op de Deltalaan aan de zuidkant) liggen vele tientallen dode vissen over de hele lengte van het water. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Deze vijver is hier aan het begin volgepompt met zand/slib. Mogelijk is dit de oorzaak. Niemand van de gemeente Sliedrecht heeft dit kennelijk opgemerkt. Of de werkzaamheden aan warmtenet aan de Deltalaan daarmee te maken hebben, kon wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte donderdagmiddag niet zeggen. Online krant Sliedrecht24 heeft de gemeente Sliedrecht donderdagvond gemaild om meer duidelijkheid te krijgen.

Foto onder:
Rechtsonder zie je dat de vijver vol met zand-slib is geraakt. Daardoor is de vijver op die plaats nauwelijks enkele centimeters diep. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24) 

1 gedachte over “Tientallen dode vissen in water bij Deltalaan”

  1. Flora en fauna komen als laatst aan de beurt in de Gemeente Sliedrecht. Natuur moet wijken voor dure projectjes van bevriende aannemers en ontwikkelaars!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld