Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

‘Thema dementievriendelijke gemeente dit jaar opgenomen in het Mantelzorgpunt’

SLIEDRECHT – “Het thema dementievriendelijke gemeente wordt vanaf dit jaar opgenomen in het Mantelzorgpunt om het goed te kunnen borgen”, bericht maandag 23 maart 2020 de gemeente Sliedrecht, al ruim een jaar officieel dementievriendelijk. In februari 2020 is het meetinstrument van Alzheimer Nederland opnieuw ingevuld. 

Donderdag 31 januari 2019 is door gemeente Sliedrecht en Alzheimer Nederland het convenant ‘Dementievriendelijke gemeente’ ondertekend. Op de foto regiovoorzitter mr. Arie Slob van Alzheimer Nederland afd. Drechtsteden-Alblasserwaard en toenmalig wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Sociaal, Zorg en Welzijn. (Archieffoto Brenda Donk / Sliedrecht24)

“In nauw overleg tussen gemeente en het Mantelzorgpunt worden ieder jaar doelstellingen, ambities en activiteiten bepaalt. De uitkomsten van het meetinstrument bepalen hierbij de richting. In 2020 zal de aandacht in ieder geval uit gaan naar het beter laten aansluiten van respijtzorg bij de doelgroep inwoners met dementie en deskundigheidsbevordering voor professionals, publieke functies en vrijwilligers”, schrijft het College van B & W in een College Informatiebrief aan de leden van de gemeenteraad.

Boven landelijk gemiddelde
Het meetinstrument laat zien dat Sliedrecht op alle onderdelen ruim boven het landelijk gemiddelde scoort. Het gaat dan om kennis van de omvang van de problematiek, beleids- en planvorming, structuur en afstemming, ontwikkeling van een dementievriendelijke gemeente, deskundigheidsbevordering, ondersteuning mantelzorgers en respijtzorg. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld