Tevredenheid bij exploitanten en bezoekers kermis

SLIEDRECHT – “Mooi dat de kermis weer terug is op het Burgemeester Winklerplein.” Dat was zo ongeveer de meest gehoorde uitspraak zaterdagmiddag 17 oktober 2015 toen de lokale partij PRO Sliedrecht een bezoek bracht aan de kermis.

De kermis is voor de politieke partij één van de paradepaardjes, want mede dankzij de inzet van PRO Sliedrecht kon de kermis terugkeren in het centrum. (Foto PRO Sliedrecht)

De inwoners genoten ook zaterdag zichtbaar van de kermis, waar de sfeer goed was. “Het was erg druk en attracties zaten vol. Wel vinden veel bezoekers dat het hele plein vol zou moeten staan met kermis. Nu is nog een deel van het parkeerterrein in gebruik”, laat PRO Sliedrecht weten. Een gehoorde klacht was zodoende dat het voor de (jeugdige) bezoeker soms zelfs gevaarlijk was, omdat zij tussen de rijdende auto’s door op het kermisterrein moesten komen. Het is een keuze van het college geweest om draagvlak te vergroten, alle kanten op. PRO Sliedrecht: “Dus geen afspraak met ondernemers. Wordt wel verder meegenomen in de komende evaluatie.”

Straat
Eerder stonden ze aan de Sportlaan en vielen de bezoekersaantallen tegen. Het aantal kermisexploitanten was nagenoeg gelijk. Volgens PRO Sliedrecht zijn ook de exploitanten blij terug te zijn in het centrum, ondanks dat het minder goed weer was afgelopen. “Het was toch de afgelopen dagen druk met bezoekers. Doordat maar een deel van het parkeerterrein benut was en de straat nabij slagerij Van Tilburg / Chinees restaurant was geblokkeerd met kermiswagens, was niet iedereen blij. Dit wordt meegenomen in evaluatie. Onze actie met het uitdelen van munten werd zeer gewaardeerd”, zegt de politiek partij. Opmerkingen waren er waarom er weinig activiteiten zijn voor de allerjongsten, zoals een mini-achtbaantje of mini-botswagentjes.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld