Japans restaurant Oishi Fusion

Testpaal IHC IQIP in positie gebracht

SLIEDRECHT – Bij IHC IQIP aan de Molendijk is de testpaal inmiddels op positie gezet, maar nog niet ingeheid. Dat laat het bedrijf dinsdag 9 juli 2019 weten.

Dit is de testpaal. (Foto IHC IQIP)

Dinsdag 9 juli 2019 kregen omwonenden opnieuw een nieuwsbrief van IHC IQIP op de deurmat. Het installeren van de isolerende buitenpaal is volgens het bedrijf inmiddels geheel volgens planning afgerond. De testpaal gaat nu de tweede fase in, de uiteindelijke installatie van de testpaal. Voor dit heiwerk is door IHC IQIP een vergunning verleend binnen de eisen die gelden voor het produceren van trillingen tijdens bouwwerkzaamheden. Deze week en komende week. 

Planning installatiefase
Deze werkzaamheden worden over twee dagen uitgevoerd tussen 07.00 – 19.00 uur. “De precieze tijdstippen zijn helaas niet aan te geven”, schrijft Jan Albert Westerbeek, CEO IHC IQIP, “Woensdag 10 juli 2019 wordt de eerste binnenpaal voor een deel geheid. Voor vrijdag 19 juli 2019 staat het tweede deel van de binnenpaal gepland. Net als bij installatiefase 1 kan je enige geluidshinder ervaren.”

Geluidshinder
Ook nu doet een onafhankelijk bureau tijdens de heiwerkzaamheden trilling metingen die in overleg met de gemeente Sliedrecht en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid zijn opgesteld op verschillende punten rondom de Molendijk.Westerbeek in de nieuwsbrief: “Het geluid dat je hoort tijdens het installeren van de testpaal is luider dan het geluid dat te horen is na oplevering van de gehele installatie. Dit komt omdat we bij het testen gebruik maken van een veel lagere slagkracht en van geluid reducerende maatregelen.” Hier staat actuele informatie over de testpaal.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld