Tennisvereniging SLTC wil met noodplan club redden

SLIEDRECHT – Tennisvereniging Sliedrechtse Lawn Tennis Club (SLTC) wil op korte termijn met wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Sport in gesprek om de belabberde financiële situatie te bespreken. Dat blijkt uit een schrijven van donderdag 6 juli 2017 van de vereniging, dat donderdag 12 juli 2017 door de gemeente Sliedrecht bekend is gemaakt.  

Een noodplan moet tennisvereniging SLTC redden. “Hierin wordt steun gevraagd van de gemeente Sliedrecht”, laat de club weten. 

SLTC leed in 2016 een verlies van € 16.048,–. Voor 2017 wordt een verlies begroot van € 17.400,–. “Daarin opgenomen de erfpacht van € 4.000,– per jaar en de terugbetalingsregeling van € 5.292,–. De cashflow per 31 december 2016 is nagenoeg gelijk aan het verlies. Dit betekent dat het voortbestaan van de tennisvereniging in Sliedrecht aan een zijden draadje hangt”, schrijft het bestuur van SLTC aan de gemeenteraad, “Op dit moment zijn we bezig met een noodplan om de tennis te redden. Hierin wordt wederom steun gevraagd van de gemeente Sliedrecht. Op korte termijn betekent dit dat het incassotraject via de deurwaarder Drechtsteden Administratie moet worden stopgezet, zodat we de financiële ruimte krijgen om neveninkomsten te kunnen genereren. Voor 2017 hebben we reeds € 2.000,– aan erfpacht betaald.”

Tegemoetkoming
Het probleem van SLTC speelt al enkele jaren. De gemeente stelde enkele keren de gerechtsdeurwaarder in het vooruitzicht. Wel wetende dat hier sprake was van ‘een kale kip’. De achterstallige erfpacht is inmiddels opgelopen tot € 52.927,92. Na gesprekken met de vereniging woensdag 1 en woensdag 22 januari 2017 over de financiële situatie en de betalingsachterstand kwam de gemeente Sliedrecht naar SLTC met een voorstel. Het college van B & W bleek bereid om een betalingsregeling met de vereniging te treffen. “Om u tegemoet te komen heeft het college tevens besloten het bedrag voor de erfpacht vanaf 2017”, staat in het schrijven van de gemeente Sliedrecht van woensdag 15 maart 2017. De aanpassing is een erfpachtcanon van € 4.000,– per jaar. De achterstallige erfpacht van ruim vijftigduizendeuro wordt in tien jaar teruggevorderd in jaarlijkse gelijke bedragen, te beginnen in 2017.

Ledendaling
De vereniging met 125 leden noemde dit voorstel ‘in de huidige situatie volstrekt onhaalbaar’. Uit de mail van het bestuur van SLTC aan de gemeente Sliedrecht van woensdag 28 juni 2017, 11.50 uur blijkt: “De financiële administratie is prima op orde alleen met een dergelijke daling in leden hebben we de afgelopen jaren een grote erfpachtschuld opgebouwd. Al vanaf het moment dat de ledendaling inzette, hebben we bij de gemeente aan de bel getrokken dat we in de problemen kwamen met de erfpacht. De gemeente heeft die schuld ook stilzwijgend laten oplopen.” SLTC had gerekend op coulance en kwijtschelding (met terugwerkende kracht tot 2012, een bedrag van € 46.000,– – red.).

Aangeboden
De vereniging zegt ook van twee van de zes ‘verouderde’ banen af te willen. SLTC: “Wij hebben niet meer de behoefte aan 6 banen met 125 leden. Het zou mooi zijn als we er 2 van afstoten aan de kant van de voetbalvereniging. De gemeente zou hier een parkeervoorziening kunnen maken. Al dan niet tijdelijk. Gezien het enorme gebrek aan parkeerplaatsen in deze regio is dit een mogelijke oplossing.” Het bestuur van SLTC doet nog een voorstel in de genoemde e-mail. SLTC: “De kantine en kleedkamers zijn eigendom en nog met een kleine hypotheek belast. Misschien is de gemeente bereid om dit object aan te schaffen. Dan kan mogelijk een deel van de erfpacht worden verrekend. SLTC wordt meer liquide en kan het park opknappen en weer aantrekkelijk maken voor leden en niet-leden. We zullen de kantine dan moeten huren van de gemeente.”

1 gedachte over “Tennisvereniging SLTC wil met noodplan club redden

Een reactie plaatsen