Tanis mee op handelsreis naar Bulgarije

SLIEDRECHT – Wethouder Hans Tanis (SGP-CU) van de gemeente Sliedrecht gaat namens de Regio Drechtsteden eind augustus mee op handelsreis naar Bulgarije. Van 26 t/m 28 augustus wordt een bezoek gebracht aan de havenstad Varna. Dordrecht heeft een stedenband met Varna.

Tijdens een persbijeenkomst van het Drechtstedenbestuur werd het nieuws over de handelsreis naar Bulgarije bekendgemaakt met v.l.n.r. de bestuurders Arno Brok (VVD), Richard Korteland (VVD) en Hans Tanis (SGP-CU) (Foto Bureau Drechtsteden) 

Wethouder Hans Tanis maakt deel uit van het Drechtstedenbestuur. Economische en maritieme relaties staan tijdens de missie centraal. 

Delegatie
Zestien personen, voornamelijk vertegenwoordigers van bedrijven uit de regio, bestuurders en vrijwilligers nemen deel. Voorzitter van het Drechtstedenbestuur drs. Arno Brok (VVD) zal het bezoek leiden. Naast portefeuillehouder Economie Richard Korteland (VVD) en portefeuillehouder Ondernemerschap Hans Tanis MBA van het Drechtstedenbestuur zal de delegatie bestaan uit de voorzitter van Werkgevers Drechtsteden, vertegenwoordigers van Bolidt kunststoftoepassing BV, Deltametaal, Dutch Dredging / baggerbedrijf De Boer en Royal IHC Merwede Holding BV. Ook de directeur van het Dordrechts Museum en vertegenwoordigers van de Stichting Stedenband Dordrecht-Varna nemen deel. De delegatie wordt in Varna onder andere ontvangen door de Nederlandse ambassadeur in Bulgarije Van Oorschot en door de burgemeester van Varna Ivan Portnyh.

Verbindende factor
Voorzitter van het Drechtstedenbestuur Brok : “Grensoverschrijdende maritieme samenwerking is belangrijk voor het midden- en kleinbedrijf, voor grotere ondernemers en overheden. Internationale economische handelsrelaties renderen.
We verwachten dat deze handelsmissie zowel voor Varna als de Drechtsteden economisch voordeel zal opleveren.” Varna heeft circa 350.000 inwoners, is gelegen aan de Zwarte Zee en heeft de belangrijkste haven van Bulgarije. De Drechtsteden hebben samen circa 270.000 inwoners en de haven van Dordrecht is de zesde van Nederland. De Drechtsteden wordt bovendien omringd door belangrijke waterwegen: Nieuwe-Merwede, Dordtsche Kil, Hollands Diep, Beneden-Merwede, Noord en Oude Maas. De laatste drie komen samen in het hart van de regio bij het drierivierenpunt, het drukst bevaren waterknooppunt van Europa.

Samenwerking en handel 
De regio Drechtsteden en Varna en omgeving hebben een vergelijkbare economische structuur, liggen aan het water en hebben industrie die gericht is op de maritieme sector, transport en techniek. Dit biedt goede mogelijkheden voor wederzijds zakelijk voordeel. Dordrecht heeft sinds 2001 een stedenband met Varna.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld