Japans restaurant Oishi Fusion

Taaloefenplaatsen gezocht om straks verder te komen

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht en Participe (de opvolger vanaf 1 januari 2017 van Stichting VluchtelingenWerk – red.) gaan zogenoemde Taaloefenplaatsen organiseren. Het woord zegt het al, plaatsen waar mensen de taal kunnen oefenen door te spreken en te doen. De gemeente biedt vooral de ondersteuning zegt Participe. Er worden Sliedrechtse organisaties en ondernemingen gezocht.

Deze ervaringsplaats is er volgens Participe op gericht dat nieuwe bewoners enerzijds de taal kunnen oefenen en anderzijds een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij door zich in te zetten op verschillende terreinen.

Als Sliedrechts bedrijf of organisatie nodigt Participe je graag uit om mee te doen om nieuwe Sliedrechters een plaats te bieden zich te integreren in de gemeente. “Deelname aan dit project is kosteloos en je krijgt professionele medewerking hierbij. Op de werkvloer kan je contactpersoon of medewerker samen met de deelnemer optrekken en helpen met de Nederlandse taal. In een gesprek geven we nader uitleggen hoe je mee kunt doen”, zegt Cherif Jeffali, projectleider Participe Vluchtelingenbegeleiding. 

Succesvolle ervaringen
Deze nieuwe talentvolle Sliedrechters komen volgens de gemeente daarom dan ook voornamelijk iets brengen. “Zij zijn actief en gemotiveerd en kunnen van grote meerwaarde zijn voor uw organisatie of bedrijf. Sliedrecht verwelkomt ieder jaar weer nieuwe bewoners in haar gemeente. Mensen die mee willen doen aan de samenleving en een bijdrage willen leveren hieraan”, stelt Participe. Na succesvolle ervaringen in Amsterdam en Delft, biedt Participe statushouders in samenwerking met bedrijven en (maatschappelijke) instellingen, een Taaloefenplaats in de gemeente Sliedrecht.

Aan de slag
De ervaringen van Participe lopen erg uiteen, van vulploegmedewerkers en assistenten bij de lokale supermarkten tot kok of sportcoach bij een organisatie voor mensen met een beperking. Kortom, de Taaloefenplaatsen zelf lopen ook erg uiteen. De duur van een Taaloefenplaats varieert van 3 tot 6 maanden voor 4 uur per week en wordt door professionals van Participe ondersteund. Daarnaast zijn de deelnemers verzekerd en bezitten zij een VOG zodat zij meteen aan de slag kunnen. Tevens nemen zij reeds deel aan taal- en inburgeringsonderwijs en spreken zij redelijk Nederlands.

Aanmelden en informatie
Mocht je meer willen weten of zich wil aanmelden voor deelname aan Taaloefenplaatsen kan een e-mail sturen naar: c.jeffali@participedelft.nu 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld