Swingmarket Sliedrecht op Kerkbuurt definitief dicht

SLIEDRECHT – “Wegens gebrek aan klandizie hebben we de Swingmarket op de Kerkbuurt vanaf donderdag 11 juli 2019 moeten sluiten”, zegt oprichter Marij de Ronde van Swingmarkets in Rotterdam en Sliedrecht. Onlangs moest ook al de zaak in Rotterdam-Noord om dezelfde reden sluiten. 

Dit was een foto bij de opening zaterdag 11 maart 2017 door wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht). (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24) 

Te weinig kopers heeft De Ronde en haar bestuur doen besluiten om de zaak op de Kerkbuurt dicht te doen. “Er waren geen klanten, geen omzet. Het heeft heel simpel niks te maken met de organisatie”, schrijft De Ronde op Facebook. De Swingmarket deed nauwelijk iets aan publiciteit. De Swingmarket richt zich op mensen met een kleine portemonnee en verkoopt een veelheid aan producten, waaronder groenten en fruit tegen een klein bedrag. 

3 gedachten over “Swingmarket Sliedrecht op Kerkbuurt definitief dicht”

  1. Het is en was een goede winkel jammer dat gemeente niet echt geholpen heeft met steunen van winkel mensen van voedselbank daar naar toe sturen en zelf bij deze winkel gaan kopen wethouders bijvoorbeeld die bij Albert heijn boodschappen doen

  2. Goed teken dat een winkel als deze moet sluiten. Blijkbaar gaat het ook de mensen met een kleine portemonnee economisch beter voor de wind. En kan ik best begrijpen dat deze doelgroep dan liever haar boodschappen bij een algemene winkel gaat doen.

  3. Ik ben echt bang dat de lokatie niet goed was. Onderaan het centrum is beter dan middenin de kerkbuurt. Het concept is geweldig en de vrijwilligers deden hun best en waren gezellig maar om met een pasje boodschappen te doen vind men denk ik best eng zo met duurdere winkels in de omgeving. Het sociale karakter is super! Hoop echt dat niemand ooit zegt; er was geen animo want er mag best gesproken worden van een combinatie van factoren en die kan je best evalueren en ergens anders opnieuw beginnen. Want het helpen op kledinggebied was een van de dingen die de plank mis sloeg omdat op dat gebied er al veel is in Sliedrecht. Ik hoop dat swing market kan blijven bestaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld