Japans restaurant Oishi Fusion

Suriname centraal op interculturele avond in Pand 33

SLIEDRECHT – De interculturele avond in Pand 33 stond donderdag 27 februari 2020 in het teken van Suriname. De avonden zijn bedoeld voor nieuwe Nederlander, nog beter gezegd, nieuwe inwoners van Sliedrecht. Met gratis eten en snuifje cultuur van een ander land mee p(r)ikken. 

Aandachtig wordt geluisterd naar (en vragen gesteld aan) Priscilla Parag. Naast het samen eten heeft de avond ook een karakter van gezelligheid, kennismaken met elkaar en luisteren naar de verhalen. (Peter Donk / Sliedrecht24)

Te gast was de Nederlandse Priscilla Parag (25) uit Papendrecht. Zij heeft Surinaamse roots en studeerde bedrijfskunde. Parag werkt als stafmedewerker bij de opleiding Geneeskunde bij het Erasmus MC in Rotterdam. Ze heeft een eigen webshop waar ze dameskleding verkoopt. Na het verhaal over Suriname gaf ze nog wat uitleg over die kledingverkoop.

Suriname
Veertig jaar geleden beleefde Suriname een staatsgreep en kwam (toen al) Desi Bouterse aan de macht. Naast de verhalen over het land en de cultuur werd samen een Surinaamse maaltijd genuttigd. Parag vertelde over het land, de mensen daar en over het eten. Het was de eerste keer dat iemand van buiten Sliedrecht een presentatie heeft gehouden op de interculturele avond. 

Ook interesse?
Heb je ook interesse om een avond in Pand 33 te verzorgen? Neem dan per e-mail contact op met Sado Ahmed, sado-ahmed@live.nl

1 gedachte over “Suriname centraal op interculturele avond in Pand 33”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld