Schrijflab houdt verschillende cursussen in bibliotheek AanZet

SLIEDRECHT – Wie bepaalde schrijftechnieken wil leren, is welkom bij het Schrijflab van schrijfcoach Ditty van Drenth. Zij geeft opnieuw cursussen in bibliotheek AanZet, Scheldelaan 1. Als er kosten aan verbonden zijn, dan moeten deze bij aanvang worden betaald.

Het kinderschrijflab (onderdeel van de Schrijfherberg) is er elke eerste woensdag van de maand. Schrijfworkshops geschikt voor kinderen die al kunnen schrijven en kinderen die nog niet kunnen schrijven. Het plezier van het schrijven wordt op een enthousiaste manier overgebracht door Van Drenth. De schrijfworkshops zijn los van elkaar te bezoeken. Voor schrijfgerei wordt gezorgd.

  • Tussen 14.00 – 15.00 uur zijn kinderen van 3 t/m 6 jaar welkom. Hen wordt spelenderwijs het alfabet eigen gemaakt. De kinderen leren op een ongedwongen manier woordjes en zinnetjes te vormen.
    Voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.
  • Tussen 15.00 – 16.00 uur zijn kinderen van 7 t/m 12 jaar welkom. Met makkelijke schrijfoefeningen zet jij samen met andere schrijvers in spe je gedachten op papier. Zo leer je gedichten, verhalen en songteksten schrijven. En krijg je de beste taal- en stijltips. 

De kosten zijn € 5,– p.p. per schrijfbijeenkomst. Aanmelden kan bij de bibliotheek. Meld je snel aan. Wil je meer infomatie, dan mag je ook een e-mail sturen naar het Schrijflab, [email protected] 

Creatief schrijven
Voor volwassenen organiseert Van Drenth een aantal cursussen creatief schrijven. Dat is elke eerste donderdag van de maand. 

  • Van 15.30-16.30 uur krijg je een unieke kans om de Nederlandse taal op een speelse manier te leren schrijven én spreken. Deze creatieve schrijfworkshop is bedoeld voor iedereen die Nederlands wil leren. (NT1/NT2). Geschreven worden eenvoudige gedichtjes en verhaaltjes en de schrijfsels worden voorgelezen. Aanmelden vooraf is niet nodig, Deelname kost € 3,50 p.p.
  • Van 17.00 – 18.00 uur kan je gratis deelnemen aan het Schrijflab. Hoe begin je een speech voor een bruiloftsfeest? Op welke manier verkoop je jezelf in een sollicitatiebrief? Waar moet een klachtenbrief aan voldoen? Of misschien kom met je specifieke vraag naar het inloopspreekuur. Van Drenth helpt je om de juiste tekst op papier te krijgen. Gratis toegang.
  • Van 18.30 – 20.00 uur leer je creatief schrijven. Houd je van schrijven, maar krijg je de woorden maar niet op papier? Kom dan langs bij een van onze schrijfworkshops. Van Drenth helpt je om je jouw verhaal of tekst vorm te geven. Met verrassende opdrachten en de juiste hulp. Beginner of gevorderde? Iedereen is welkom. Bij De Schrijfherberg maak je makkelijke schrijfoefeningen. Daardoor ontstaan er vanzelf verrassende verhalen. “We schrijven met de hand, omdat dit een gemakkelijkere verbinding legt tussen hand en hart”, vertelt schrijfcoach Ditty van Drenth. Aanmelden is niet nodig. Deelname kost €10,– p.p.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld