Superieur Sliedrecht verzuimt meer te scoren

RIJSWIJK / GIESSEN / SLIEDRECHT – In een door Sliedrecht prima gespeelde wedstrijd werd zaterdag 7 mei
2022 het tobbende GRC’14 met 2-4 door Sliedrecht geklopt. Een uitslag die, gezien het spel en de kansen, veel hoger had kunnen en misschien wel moeten uitvallen.

Niels Nieuwesteeg wordt stevig aangepakt door zijn tegenstander. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Al heel vroeg in de wedstrijd kon Roy van ’t Hoog voor de eerste keer Sliedrecht laten juichen, toen hij een doorgekopte bal uit een corner binnen kon lopen (0-1). Kort daarvoor had Akram Chentouf al snoeihard de paal geraakt. Maar de vreugde was van korte duur, want een vrije trap van GRC’14 werd vanaf 20 meter door Wesley v.d. Oever in één keer binnen gekruld (1-1).

Snelle balcirculatie
Even een domper op de feestvreugde, maar Sliedrecht liet daarna met vloeiend spel zien hoe een tegenstander kapot kan worden gespeeld. Met een snelle balcirculatie werd GRC’14, dat met een sterk verdedigende opstelling speelde, soms alle kanten uitgestuurd. Al voor rust bereikte Sliedrecht een voorsprong van 1-4. Eerst kopte Dennis Verhoef binnen het half uur een mooie vrije trap van Marciano Simonis binnen (1-2) en kort voor rust zorgden Niels Nieuwesteeg voor 1-3 en Luciano vanHarlingen zelfs voor 1-4.

Voor eigen doel hangen
Verwacht werd dat GRC’14 na de pauze een sterk aanvallende tactiek zou hanteren, maar alleen de snelle spits Mitchel Bastianen werd ingebracht als wissel. Verder bleven de gastheren noodgedwongen voor het eigen doel hangen om een hogere score te voorkomen. Diezelfde Bastianen werd na driekwart wedstrijd toch wel op tijd met een dieptepass weggestuurd en hij zorgde beheerst voor 2-4. Het spektakel dat dit doelpunt teweeg zou kunnen brengen bleef uit, want Sliedrecht controleerde de wedstrijd rustig tot het einde. Dinsdagavond speelt Sliedrecht de volgende competitieronde in een uitwedstrijd tegen Almkerk, aanvang 20.00 uur.