Succesvolle doop en tewaterlating van sleephopperzuiger

KRIMPEL AAN DEN IJSSEL / SLIEDRECHT – Royal IHC heeft donderdag 11 januar 2018 met succes de veelzijdige 5.450m3 sleephopperzuiger DC ORISANT gedoopt en te water gelaten, voor een joint venture tussen Den Herder (Reimerswaal Dredging) en Group de Cloedt. Aan de bouw van het schip werkten ook personeelsleden van Royal IHC Merwede uit Sliedrecht mee.  

De ceremonie vond plaats op de scheepswerf van Royal IHC in Krimpen aan den IJssel en werd uitgevoerd door mevrouw Ria den Herder, de vrouw van Bert den Herder (eigenaar van Reimerswaal Dredging). (Foto Royal IHC)

“Het contract werd op 8 augustus 2016 getekend en de kiellegging vond plaats op 17 juli 2017”, zegt Royal IHC Director Dredging Market André Kik, “Royal IHC is er trots op om deze veelzijdige grindhopper te bouwen. Het schip is zowel geschikt voor de bagger als de offshore wind markt en wordt een belangrijke maatstaf voor de industrie.”

Zand en grind
De DC ORISANT is een sleephopperzuiger met volledige systeemredundantie en kan een breed scala aan projecten uitvoeren. “Dit komt door het geïntegreerde ontwerp en de hoge standaard aan baggermaterieel aan boord”, zegt Bert den Herder. “De baggerinstallatie is geconfigureerd om zand en grind voor de bouw te baggeren. Het schip is ook uitermate geschikt voor het uitvoeren van reguliere baggerprojecten, zoals onderhoudsbaggeren en zandsuppleties.”

Oplevering
Bovendien maakt de DP2 installatie het mogelijk dat het vaartuig ondersteunende activiteiten uitvoert voor de bouw van offshore windparken. Het is het eerste compleet dieselelektrisch aangedreven baggerschip in de markt, waardoor ze onder alle omstandigheden op de meest economische snelheid kan varen. DC ORISANT wordt medio 2018 opgeleverd aan haar eigenaren.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld