Besloten vergadering over aanbeveling herbenoemingsprocedure

SLIEDRECHT – De gemeenteraad van Sliedrecht bespreekt dinsdag 30 januari 2018 de aanbeveling herbenoemingsprocedure van de vertrouwenscommissie met betrekking tot burgemeester Bram van Hemmen (CDA), burgemeester van Sliedrecht. Dat gebeurt tussen 19.30-20.30 uur tijdens een besloten vergadering in het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein 30. 

Bram van Hemmen is sinds 27 november 2012 burgemeester van Sliedrecht. Hij legde toen de eed af. (Foto gemeente Sliedrecht)

Van Hemmen is uiteraard zelf niet bij deze vergadering aanwezig. Na deze vergadering staat een openbare besluitvormende vergadering op het programma en daarin volgt kort na aanvang het advies met betrekking tot herbenoemingsprocedure burgemeester. Dat advies wordt dan uitgebracht door de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. 

Verkiezingen
Als er een positief advies wordt gegeven aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, dan is dat voor een periode van zes jaar. Dat advies voor herbenoeming wordt doorgaans overgenomen. De raad van de gemeente Sliedrecht wil dat er voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart 2018 duidelijkheid is over de positie van Van Hemmen. 

13 gedachten over “Besloten vergadering over aanbeveling herbenoemingsprocedure”

 1. Eens met de uitspraak dat sgp/ChristenUnie aan de kant moet voor modernisering en vooruitgang. Ingekaderde passieve burgemeester past daar niet bij. PRO Sliedrecht heeft mijn stem en ik zal actief lid worden als ze eindelijk hun verdiende eerste plaats hebben!

 2. Een burgemeester kan het niet alleen.
  Ook de bewoners moeten aan de bak om er wat van te maken.
  Maar hier in Sliedrecht is dat ver te zoeken in alle lagen van de bevolking.
  Erg jammer.

 3. “De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad doet de aanbeveling enz. En de commissie geeft van die aanbeveling kennis aan de gemeenteraad enz.” Met andere woorden: de gemeenteraad beslist. De aanbeveling wordt dus gedaan door de politieke partijen in de gemeenteraad, waarop u en ik hebben kunnen stemmen.
  Geen vriendjespolitiek, geen complottheorie, gewoon de praktijk van onze democratie.
  Dat de burgemeester juist nu als het ware campagne zou voeren voor zijn herbenoeming valt niet hard te maken. En als dat wel zo zou zijn: Waarom mag dat niet? Hij solliciteert, net als zijn nog werkzame medeburgers en haalt om te slagen alles uit de kast. Misschien.
  Hebben u en ik dat niet gedaan in ons werkzame leven, toen we solliciteerden?
  Nou dan!

 4. Ik hoop echt dat burgemeester Van Hemmen mag blijven.
  Ik vind het een betrokken burgemeester die goed werk doet.

 5. Het is duidelijk dat Bram van Hemmen zijn blazoen aan het oppoetsen is met het oog op mogelijke herverkiezing. Wanneer het laatste plaatsvindt, zullen zijn uitgesproken voornemens waarschijnlijk als een nachtkaarsje uitgaan. De toezeggingen zijn alleen voor zijn herverkiezing van belang. Geen woorden, maar daden heeft hij waarschijnlijk wel ergens gehoord. Daar naar handelen is iets anders.

 6. Er zijn ook onderdelen waar het wel goed mee gaat, denk maar bijvoorbeeld aan het groen beleid. Het doet mij alleen pijn om te zien dat de Kerkbuurt naar de (…) geholpen wordt en dat alle hondenbezitters de hele maand in de stress zitten, omdat er gewoon geen enkele handhaving is omtrent het vuurwerk probleem. Voor handhaving en veiligheid is dat onze burgemeester echt aan te rekenen.

 7. Met Sliedrecht zelf is niets mis, maar zoals ik al aangaf op onderdelen moet het beter.
  B.v. handhaving en veiligheid.
  Wij hebben het zelf ondervonden. En wat waar is mag beslist gezegd worden!

 8. Tjonge jonge wat een afbraak weer, laat hem na zijn forse nieuwjaarstoespraak de tijd om de beloofde toezeggingen waar te maken ????

 9. Als je denkt dat het ergens anders beter is ga dan! Sliedrecht is een prima dorp om te wonen, maar de bewoners zelf laten gebeuren dat dingen soms uit de hand lopen. Waar zijn de ouders om hun kids te controleren op vuurwerk? Waar zijn de vaders die uit hun luie stoel komen om hun kinderen op te voeden? Vraag niet wat je dorp voor jou kan doen, vraag wat jij voor je dorp kan doen…

  Noot van de redactie:
  Graag vanaf nu niet meer op elkaar reageren, maar op het artikel.

 10. Met alle respect hoor maar niet alles is positief.
  Op onderdelen is best wat aan te merken.
  Laten we het niet mooier maken dan het is.

 11. Beste Melvin,ik snap niet wat je loopt te zeuren.
  Kijk nou eens wat er afgelopen jaren is bereikt sinds het aantreden van deze burgemeester en zijn fantastische college van B&W.
  Vergeleken met omliggende gemeente steken we toch echt overal met kop en schouders bovenuit.
  Ik zeg chappeau en op naar de volgende termijn.

  Sliedrecht groot in doen.

 12. Lekker negatief, Melvin.
  Mijn advies is dat je met deze burgemeester de schouders onder zet en de problemen oplost.
  Afbranden kunnen we iedereen.
  Maar afbranden, doe ik jouw reactie.

 13. Ik ben benieuwd of hij burgemeester blijft. Het zal wel hoor want zo is Sliedrecht, als je maar weet hoe je wanbeleid moet voeren. Je mag de hele maand december vuurwerk afsteken niemand die er naar om kijkt, burgemeester niet, politie niet. En dan de kerkbuurt, ook niet echt verbeterd, 1 voor 1 gaan alle winkels dicht en blijft we straks geen winkel meer over… de burgemeester is met alles eindverantwoordelijke. Ik zeg: nieuwe burgemeester en minder minder Sgp-ChristenUnie.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld