Succes voor turnsters Synergos bij toestelwedstrijden

BREDA / SLIEDRECHT – Voor de turnsters van Omnisportvereniging Synergos was het een actief weekend. Ze deden zaterdag 2 en zondag 3 december 2017 mee aan de toestelwedstrijden van BredaGym. Daarbij konden de turnsters medailles behalen per toestel. En dat gebeurde ook. De dames sleepten verschillende prijzen in de wacht.

Turnsters van Synergos Noa Teeuw (l.) en Chloé Lewaherilla vielen in de prijzen. (Foto Synergos)

Zaterdag begon de dag met de wedstrijd van de instappers. Daar behaalde Noa Teeuw op balk een zilveren medaille en Chloé Lewaherilla brons op vloer. ‘s Avonds was het de beurt aan jeugd 2 en de junioren. Nienke van de Giessen, behaalde de tweede plaats op sprong en dus een zilveren medaille, Mandy Koppelaar won brons op sprong en Anique Bakker kreeg voor haar brugoefening de gouden medaille omgehangen. Wan-Ting Elkhuizen viel net buiten de prijzen met een vierde plaats op balk.

Goud
Zondag was het weer vroeg dag voor Fiene van der Aa en Dewy van de Andel. Helaas net niet in de prijzen gevallen, maar ze lieten volgens de vereniging wel mooie dingen zien. Daarna was het de beurt aan Sofie Elderson die met haar sprongen een gouden medaille won.

‘Mooie afsluiter’
In de laatste ronde waren Dorieke van Zwienen , Yalda Zabi en Danée Verbaan de turnsters die voor Synergos op de wedstrijdvloer uitkwamen. Het was een mooie afsluiter van een goed toernooi. Yalda won een bronzen medaille voor sprong en een zilveren voor balk. Danée sloot het weekend af met goud op sprong, brug en vloer.