Stuij vertelt over kerkhistorie bij VVP ‘Onze Roeping Getrouw’

SLIEDRECHT – In de Vrijzinnige Hervormde Kerk aan de Kerkbuurt 157 is donderdag 9 november 2023 een avond over de kerkgeschiedenis van Sliedrecht. Organisator is de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) met als gastspreker Fred Stuij. Het begint om 20.00 uur; inloop is vanaf 19.30 uur. Er is koffie en thee. De toegang is gratis.

Fred Stuij neemt de bezoekers mee terug in de tijd. Hij is een goede spreker en boeit zijn publiek met humor. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Stuij baseerde zijn verhaal onder andere op het gedigitaliseerde archief van de VPP Sliedrecht. Hij licht zijn verhaal toe met situaties en personen, die sinds 1929 een centrale rol speelden in de kerkhistorie.

Woningen en objecten
Na een pauze vertelt de geboren en getogen Sliedrechter over bijzondere jaarstenen. In die presentatie komen talloze woningen en objecten voorbij. Stuij laat daarbij voorbeelden zien en benoemt bijzonderheden. Volgens de VVP wordt het een interessante avond. Bezoekers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld