Studenten brainstormen over toekomstige omgeving Nationaal Baggermuseum

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Studenten architectuur van de Technische Universiteit (TU) Delft kwamen vrijdagmiddag 27 oktober 2023 samen in het Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk, in de zaal waar normaal lezingen worden gehouden.

De studenten hadden de opdracht om voor de omgeving van het museum en voor de loods Rotterdam Steelworks een toekomstplan te bedenken, waarin het cultureel erfgoed van de waterbouw sector wordt meegenomen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De studenten die er vrijdag brainstormden zijn de eerste lichting van de vier jaar. Zij zochten inwoners van Sliedrecht voor hulp bij hun afstudeerproject rondom het Nationaal Baggermuseum. Deelnemers konden zich opgeven, maar veel mensen kwamen er niet.

Tekst gaat verder onder foto. 

Doel
De Provincie Zuid-Holland, TU Delft en het Nationaal Baggermuseum zijn in dit project partners. Het maritiem erfgoed van de regio wordt, mede dankzij de studenten, in nieuw perspectief neergezet. Hoewel de afstudeerprojecten fictief zijn, zullen zij vast interessante input zijn. De studenten hebben al een eerste brainstormsessie met jonge waterbouwers achter de rug en wilden nu graag met lokale mensen dieper ingaan op de geschiedenis, identiteit en verhalen/sfeer van Sliedrecht. Er komt vast na deze vrijdag nog een vervolg. Hopelijk dan met meer animo.

1 gedachte over “Studenten brainstormen over toekomstige omgeving Nationaal Baggermuseum”

  1. Erg leuk om de bagger industrie veel meer zichtbaar te maken in Sliedrecht. Op de kerkbuurt bv leuke baggeremmers met planten en boompjes ook het beeld baggeraartje weer oo de kerbuurt etc. Een groots verleden terug in het zicht en dit weer op de kaart te zetten
    Vooral omdat dat bezoekers brengt en er een toeristisch karakter krijgt. Biesbosch ook vakbij met grootse historie . Hotels in de omgeving. Leuk dat hier weer nieuwe ideen voor gemaakt worden. Hou de bevolking op de hoogte!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld