Struikelstenen voor twee Merwedegijzelaars in besloten kring gelegd

SLIEDRECHT – Stichting Struikelstenen Sliedrecht heeft zaterdagmorgen 18 september 2021 twee struikelstenen toegevoegd aan de stenen, die al in het Baggerdorp zijn neergelegd. Het betroffen de stenen voor Merwedegijzelaars, Jacob van der Knaap en Gerrit Gijsbertus de Bruin. Zij overleden in de Tweede Wereldoorlog in gevangenschap.

Hier wordt de struikelsteen gelegd voor Merwedegijzelaar Jacob van der Knaap. Dat gebeurde bij Julianastraat 24. Burgemeester Jan de Vries (CDA) en Kees van der Knaap leggen de steen. Van der Knaap sprak hier ook namens de familie. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De struikelsteen voor Gerrit Gijsbertus de Bruin op Wilhelminastraat 11 werd gelegd door burgemeester Jan de Vries (CDA), onder toeziend oog van Gert de Bruin. Gerrit Gijsbertus was een oom van hem. Gert de Bruin was ook spreker bij de ceremonie. Namens Stichting Struikelstenen Sliedrecht waren aanwezig: Anja van der Starre, Ronald Kitsz en Rien Visser (voorzitter). Zij namen ieder een deel van de toespraken voor hun rekening. Ook de burgemeester, tevens lid van het comité van aanbeveling van de stichting, voerde kort het woord op de twee locaties.

Tekst gaat verder onder tweet.

Overgekomen
Bijzonder was ook de aanwezigheid van David Kattenburg uit Canada, die eerder op 9 augustus 2019 in Sliedrecht was op de plaats waar zijn grootmoeder Martha Kattenburg-Goldstein tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgepakt, Stationsweg 42. Kattenburg wilde graag een keer een struikelsteenlegging meemaken en was hier speciaal voor overgekomen.

David Kattenburg, hieronder op foto, legde later nog een witte roos bij de struikelstenen langs de Stationsweg. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld