Stroomstoring ontregelt proces bij chemiebedrijf Chemours

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Een gevalletje niks aan de hand, maar wel gevolgen voor het werkproces bij chemiebedrijf Chemours, pal aan de overzijde van de rivier bij Sliedrecht. Het bedrijf had rond 10.00 uur last van een stroomstoring.

Door een stroomstoring gingen verschillende alarmen af en kwamen hulpdiensten in actie. Er werd zelfs een Grip1 gemaakt. Tijdens het incident was er volgens de brandweer korte tijd extra uitstoot van PFAS-houdende stoffen. Eerder werd gemeld dat bij een meting niets was geconstateerd. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De woordvoerder van Chemours laat aan online krant Sliedrecht24 weten dat het weer op gang brengen van het proces meer moeite kost. Een korte stroomstoring heeft grote gevolgen. Het was aan netbeheerder Stedin om het op te lossen. De oorzaak van de stroomstoring aan de Baanhoekweg in Dordrecht is niet bekend(gemaakt). 

4 gedachten over “Stroomstoring ontregelt proces bij chemiebedrijf Chemours”

  1. @Laura Westerink Een ziekenhuis heeft minder als 1% energieverbruik t.o.v van bedrijven als Chemours, Shell, Dupont etc. Deze bedrijven gebruiken zoveel energie dat er wel heel erg grote accu’s (vraag is zijn die er) nodig zijn om bij stroomuitval dit direct te kunnen overnemen zodat alles gewoon door blijft draaien. Accu’s hebben energie voor maximaal een paar uur. Deze bedrijven stil leggen kost normaal veel tijd (dagen). Ben er wel van overtuigd dat zulke bedrijven op bepaalde onderdelen wel noodvoorzieningen hebben om alles in de hand te houden (rampen te voorkomen). Onderzoek zou moeten uitwijzen wat er is gebeurt. Denk aan had het bedrijf te maken met een spanningsdip waardoor niet alles uitviel of een spanningsuitval waarbij wel alles uitviel. Was deze situatie te voorkomen ?

  2. Onbegrijpelijk dat Chemours niet verplicht een accu of generator heeft maar bij een stroomstoring alle schadelijke ongezonde stoffen zomaar mag lozen. Elk ziekenhuis en vele bedrijven hebben een generator of een accu waardoor stroomstoringen geen probleem zijn. Als Chemours een accu neemt kunnen ze deze ook door met stroom te handelen binnen 5 jaar terug verdienen. Chemours geeft wel geld uit aan dure reclamecampagnes in oa bushokjes maar heeft haar primaire proces niet op orde. Zijn er politici met banden met Chemours?

  3. Is PFAS geen schadelijke stof?? Op hetKompas is te lezen dat er extra PFAS is vrijgekomen

Plaats een reactie

*=Verplicht veld