Strijdbaar Sliedrecht E2 krijgt lesje effectiviteit

SLIEDRECHT – Zaterdag 16 april 2016 stond de kraker om de titelstrijd op het programma, de nieuwe koploper Groote Lindt E1 uit Zwijndrecht was namelijk te gast op de Lockhorst. Een verlies of gelijkspel zou voor Sliedrecht betekenen dat de titel definitief uit zicht zou verdwijnen, winnen was dus de opdracht.

E2 Topscorer Dyon Boekweit kon ook in deze wedstrijd geen potten breken. (Foto v.v. Sliedrecht)

De jongens waren uiterst voorzichtig vanaf de aftrap, er werd gevoetbald met gesloten deur en gehoopt op een uitbraak van snelle jongens voorin. De strijdlust spatte van beide teams af, voor de neutrale toeschouwer was deze wedstrijd een lust voor het oog. Voor de Sliedrechtse supporters iets minder.

Achterstand
Halverwege de 1e helft liet de verdediging van de thuisclub de teugels iets vieren en werd Groote Lindt bij een snelle omschakeling voor het eerst gevaarlijk. Helaas voor de thuisclub verzilverde zij deze allereerste kans van de wedstrijd en keek Sliedrecht tegen een 0-1 achterstand aan. Daardoor werd blauw-wit min of meer verplicht uit hun schulp te kruipen en meer van hun eigen goal af te gaan voetballen. Kansen werden gecreëerd maar zoals de laatste weken vaker bleek was telkens dat beetje geluk in de afronding niet aan Sliedrechtse zijde. Derhalve zochten ze met de 0-1 achterstand de kleedkamer op om daar de 1e helft te analyseren en een nieuw strijdplan te bespreken.

Beter kansen
Met hernieuwde strijdlust traden zij aan om in de 2e helft de achterstand ongedaan te maken, hetgeen vanaf de aftrap duidelijk zichtbaar was. Er werden fysieke duels uitgevochten en beide teams speelde op het randje van wat was toegestaan, maar enkele keren hoefde de scheidsrechter in te grijpen. Sliedrecht had de betere kansen in de 2e helft maar hun aanvalslinie kwam steeds een teenlengte te kort om af te ronden, meerdere doelpogingen gingen maar net naast of belandde in de handen van de Zwijndrechtse doelman.

Verloren wedstrijd
De bezoekers toonde zich onverzettelijk en bijzonder effectief toen zij hun 2e grote kans kregen, lieten ze ook deze niet onbenut, de 0-2 was een feit en Sliedrecht E2 wist dat het een verloren wedstrijd speelde. Deze tegengoal was een ware mokerslag en viel te laat om nog goed te kunnen maken, zo ging ook deze wedstrijd tegen een directe concurrent verloren. Dit verlies kost Sliedrecht E2 niet alleen de kans om de koppositie terug te veroveren, maar zullen zij volgende week tegen Oranje Wit E2 zelfs moeten strijden om de 3e plek veilig te stellen.