Stichting Gezonde Duitse Herder zoekt steun voor aanschaf rolstoelen

SLIEDRECHT – Stichting Gezonde Duitse Herder, met het secretariaat in Sliedrecht, ziet een enorme vraag naar rolstoelen voor de honden. Daardoor raakt de voorraad rolstoelen op. Een nieuwe rolstoel kost gemiddeld rond de € 600,– afhankelijk van de maat. De stichting doet een oproep voor ondersteuning.

Hond Axel van Thomas en Erna Dijkstra leed aan degeneratieve myelopathie, een fatale progressieve neurologische aandoening van het ruggenmerg. De familie Dijkstra moest Axel noodgedwongen laten inslapen. (Foto Familie Dijkstra)

Vanuit Sliedrecht en Steenwijk worden deze hondenrolstoelen voor de viervoeters verhuurd aan eigenaren van wie de honden om wat voor redenen dan ook niet mobiel zijn. “De honden lijden aan degeneratieve myelopathie, een fatale progressieve neurologische aandoening van het ruggenmerg. Daardoor gaat de hond waggelen, slepen met de poten en struikelen. Door het gebruik van een rolstoel, een hulpmiddel, krijgt de hond weer levenslust, werken de spijsverteringorganen beter en worden de spieren ondersteund”, vertelt secretaris Erna Dijkstra uit Sliedrecht van stichting Gezonde Duitse Herder.

Erfelijk genetisch
De stichting is in 2012 opgericht met als doel het verbeteren van de algehele gezondheid van de Duitse Herder. Er wordt met name veel aandacht besteed aan het voorkomen van erfelijk genetische aandoeningen die door een goed fokbeleid kunnen worden uitgesloten. De nadruk ligt op degeneratieve myelopathie en dwerggroei. Dijkstra ging met haar man Thomas op zoek naar een hulpmiddel om hun hond Axel te kunnen ondersteunen met de wandelingen en zijn bij de stichting Gezonde Duitse Herder terecht gekomen. Axel hebben ze uiteindelijk moeten laten inslapen. De stichting bestaat uit vijf bestuursleden, die zich allemaal geheel belangeloos en met veel enthousiasme inzetten. Erna Dijkstra nam in november 2020 het secretariaat van de landelijke organisatie over. “Het is een vreselijke ziekte. De hond heeft geen pijn, maar uiteindelijk wordt de hersenschors aangetast waardoor de hond moet worden ingeslapen”, aldus Dijkstra.

Steunen
De stichting Gezonde Duitse Herder is vanwege de grote vraag op zoek naar financiële ondersteuning om te investeren in nieuwe hondenrolstoelen. Donaties kunnen worden overgemaakt naar: NL 59 RABO 0120 1779 19, ten name van stichting Gezonde Duitse Herder. Meer over de stichting staat hier online. De stichting is ook actief op sociale media: stichting Gezonde Duitse Herder (Facebook) en SGDH.2020 (Instagram). De stichting is een ANBI-organisatie. 

1 gedachte over “Stichting Gezonde Duitse Herder zoekt steun voor aanschaf rolstoelen”

  1. Met alle respect maar medische zorg voor huisdieren lijkt onbetaalbaar te worden en gespreide betaling onmogelijk door mensen die de rekeningen in de la laten liggen waardoor dierenartsen deze regeling moesten stoppen.
    Wordt het hebben van een huisdier straks ook voor de elite?
    Hier moet ook eens serieus naar gekeken worden!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld