Sterk spelend Sliedrecht pakt volle winst

GIESSEN/SLIEDRECHT – Zaterdag 2 februari 2019 heeft Sliedrecht in de moeilijke uitwedstrijd tegen GRC’14 in Giessen laten zien dat de uitglijder tegen Geinoord in de vorige wedstrijd een kleine misstap was. Met de duidelijke cijfers 1-4 stapte de selectie van trainer Dennis v.d. Steen van het veld en doet daardoor nog mee in de race om het kampioenschap.

Man of the match Bas van Stokkom torent boven zijn tegenstander uit. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht)

Wetende dat GRC’14 thuis een moeilijk te bestrijden ploeg is, reisde Sliedrecht goed voorbereid af naar Giessen, waar het vanaf de eerste minuut liet zien dat het voor niets minder dan de volle winst was gekomen. Het wapen, waarmee GRC’14 vaak de tegenstander bestrijdt, hanteerde Sliedrecht prima. Hoog baltempo en vroeg druk zetten zorgden er voor dat GRC’14 de gehele eerste helft naar adem snakte. Met een rake kopbal van Bas van Stokkom en een volley van Luciano van Harlingen ging Sliedrecht met een 0-2 voorsprong rusten.

Indrukwekkende solo
Halverwege de tweede helft deed GRC’14 nog wat terug via een vrije trap van invaller Marco Strik, maar direct daarna vergrootte Sliedrecht de voorsprong weer door een benutte strafschop van Marciano Simonis (3-1) en in blessuretijd bracht opnieuw Bas van Stokkom met een indrukwekkende solo de eindstand op 1-4. Na de bekerwedstrijd in Breda dinsdag 5 februari 2019 tegen Baronie volgt zaterdag 9 februari 2019 opnieuw een uitwedstrijd tegen. Dan wordt om 14.30 uur afgetrapt in en tegen Almkerk.