Stembureaus open voor kiezen van nieuwe Tweede Kamer

SLIEDRECHT – Ook in Sliedrecht kan woensdag 22 november 2023 op verschillende locaties worden gestemd voor een nieuwe Tweede Kamer. Voor het eerst in ruim twee decennia staat geen zittende premier op het stembiljet. Van 07.30 – 21.00 uur zijn de stembureaus open./

Drie, misschien zelfs wel vier partijen kunnen na vandaag de grootste worden: VVD, GroenLinks-PvdA, PVV en NSC. De overige partijen krimpen flink of blijven klein volgens de jongste peilingen.

De afgelopen dagen kwam de campagne tot een kookpunt, met felle debatten en onderlinge verwijten tussen partijleiders. De PVV steeg flink in de peilingen, en de nieuwe partij NSC zakte weer wat weg. GroenLinks-PvdA lijkt te profiteren van de goede score van rechtse partijen: volgens opiniepeilers kiezen relatief veel strategische stemmers voor de linkse combinatie, om één linkse partij zo groot mogelijk te maken. Daarmee hopen deze strategische kiezers een “knetterrechts” kabinet te voorkomen. De peilingen kunnen er overigens flink naast zitten en de laatste debatten kunnen nog effect hebben, is bij vorige verkiezingen gebleken. Duidelijk is wel dat het politieke landschap er na woensdag flink anders uit zal zien, alleen al door de komst van NSC. Waar kan worden gestemd, heeft de gemeente Sliedrecht niet bekendgemaakt. Ongetwijfeld op de vertrouwde locaties. Wie het wil weten kan na wat zoeken terecht op de gemeentelijke website.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld