Engelenproject Gereformeerde Kerk binnenkort van start

SLIEDRECHT – Het jaarlijkse Engelenproject van de Gereformeerde Kerk aan Middeldiepstraat 6 gaat zondag 3 december 2023 van start. Vrijwilligers brengen in de vier weken van Advent, als kerstengel, een ‘blijmakertje’ (kleine attentie/kaart) bij iemand die om wat voor reden dan ook extra aandacht nodig heeft. Dat gebeurt anoniem.

Het thema in de Gereformeerde kerk Sliedrecht is dit jaar ‘Ga mee!’ en sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk. (Archieffoto Gereformeerde Kerk)

De eerste keer doet de kerstengel een briefje met uitleg bij de attentie/kaart zodat de ontvanger weet waarom dit gedaan wordt. Een kerstengel komt vier keer bij hetzelfde adres, alle weken van Advent een keer (en soms ook nog met Kerst). De doelgroep van de kerstengelen is heel divers. Denk aan een oudere, een eenzame, of aan zieke of rouwende mensen, iemand wie het leven zwaar valt, iemand voor wie de december maand een moeilijke maand is, of juist iemand die heel veel doet voor kerk en/of dorp en zo waardering krijgt als dank voor het vele werk.

Anoniem
Doordat het hele project anoniem is, geeft dat de kerstengel de gelegenheid om iets te delen wat je anders niet zo snel zou doen. Het geeft ook de gelegenheid om engel te zijn voor iemand waar je normaal geen contact mee hebt. Er zit geen (verplicht) bezoek aan vast. Juist de verrassing dat er onverwachts iets leuks in de brievenbus zit of aan de deur hangt is wat mensen vaak zo raakt. Wat je die vier weken brengt is afhankelijk van de kerstengel en van de ontvanger. De ene kerstengel gaat met al zijn/haar creatieve gaven aan de gang met bloemstukken maken. Een andere stopt iedere week een mooi gedicht in de bus, al dan niet met een chocolaatje. Het is afhankelijk van wat past bij de ontvanger. Een goede match tussen engel en ontvanger is van belang!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld