Starters voor publieke lokale omroep kunnen zich aanmelden

SLIEDRECHT – Niet eerder berichtte de gemeente Sliedrecht over het verlopen van de zendmachtiging van lokale omroep Stichting MerweRadio. Nu wel! “Met het aflopen van de huidige aanwijzing ontstaat er een mogelijkheid om in aanmerking te komen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Sliedrecht.” De gemeente bericht ‘Aanmelden als gegadigde voor de lokale publieke omroep voor Sliedrecht’. 

Lokale omroep MerweRTV verzorgt nu het publieke media-aanbod in de gemeenten Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Om daarvoor in aanmerking te komen, dien je zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór vrijdag 1 juli 2022, een aanvraag in te dienen bij het Commissariaat voor de Media. Dat de gemeente nu met dit komt, is tamelijk laat. De initiatiefnemers moeten nog langs de notaris voor een oprichtingsakte, een bestuur hebben en beschikken over een programmaraad met vertegenwoordigers uit verschillende stromingen. Dat vraagt doorgaans veel tijd.

Vijf jaar
Een aanwijzing (vergunning) wordt voor vijf jaar afgegeven en loopt voor de huidige lokale omroep af op 1 januari 2023. Bij meerdere initiatieven wordt doorgaans door het commissariaat bemiddeld, maar ligt de keuze uiteindelijk bij de gemeenteraad. 

Commerciële zendmachtiging
Mediabedrijf Peter Donk Productions, uitgever van onder meer online krant Sliedrecht24 en online krant HG24, beschikt sinds begin maart 2022 over een door het Commissariaat voor de Media afgegeven commerciële zendmachtiging voor het verzorgen van een radioprogramma onder de naam ‘Sliedrecht24’. Deze is verstrekt voor een periode van vijf jaar. De plannen worden momenteel uitgewerkt, waarbij ook gekeken wordt naar de financiële haalbaarheid. Peter Donk Productions zat eerder als facilitair bedrijf achter internetomroep RTV Holland (2014 – 2017) met een studio in Sliedrecht. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld