Buitenspeeldag voor kinderen basisschool wordt niet saai

SLIEDRECHT – Op het Dr. Langeveldplein vindt woensdag 8 juni 2022 vanaf 12.00 uur de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd. De stichting Samen voor Sliedrecht en Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) slaan de handen in één samen met de landelijke organisatoren Jantje Beton en Nickelodeon. Ze maken van de locatie één grote speelplaats.

De dag met uitdagende sport- en spelactiviteiten komt eraan. Tijdens de Nationale Buitenspeeldag kunnen kinderen onbezorgd spelen. Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook gezond. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De middag is voor alle kinderen van de basisscholen in het dorp. Vanaf 12.00 uur is er picknicken en kunnen alle kinderen een pannenkoek krijgen. Tussen 13.00 – 16.00 uur is er een middagprogramma en kan er volop worden gespeeld.

Activiteiten
Saai wordt de middag allesbehalve. Er zijn verschillende speeltoestellen. Muziek is er van de feestband Jan Pak de Leuning en bij de brandweer kan je leren blussen. De sportklas van het Willem de Zwijger College uit Hardinxveld-Giessendam zorgt voor de begeleiding van de sport- en spelactiviteiten. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld