Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Start avondcursus Eerste Hulp Bij Ongelukken

SLIEDRECHT – Altijd al willen leren wat je moet doen bij een ongeluk? Vanaf dinsdag 13 september 2016 begint in Sliedrecht de cursus EHBO in het Griendencollege aan de Prof. Kam. Onneslaan 109. In 23 avonden leer je tussen 20.00-22.00 uur wat je wel en niet moet doen als iemand hulp nodig heeft. De lessen worden gegeven door KNV EHBO Afd. Sliedrecht. 

Je leert om een bewusteloos slachtoffer met ademhaling in de stabiele zijligging te brengen.

Je leert reanimeren bij een hartstilstand met gebruik van de Automatische Externe Defibrillator, de AED. Je leert om een botbreuk te herkennen en te ondersteunen, of een kneuzing, of een ontwrichting of een verstuiking. Maar je leert ook wat je moet doen als iemand gif heeft binnengekregen.  

Behulpzaam
Naast het verzorgen van EHBO lessen levert KNV EHBO afd. Sliedrecht ook mensen die bij een evenement posten. “Wij hebben dit jaar al 40 evenementen voorzien van EHBO’ers. Zo staan we op Koningsdag met een EHBO post, bij diverse braderieën, sportevenementen, filmvoorstellingen, open dagen bij bedrijven, enz. Meestal hebben zij geen “werk” te doen, maar soms is hun assistentie echt hard nodig”, licht secretaris Martin Bezemer van de KNV EHBO afd. Sliedrecht toe. 

Aanmelden cursus
Aan het einde van de opleiding neemt een arts en een instructeur een examen af. Slaag je voor het examen? Dan mag je jezelf eerstehulpverlener noemen en krijg je het officiële Oranje Kruis diploma. De kosten voor de cursus bedragen € 160,– p.p. Een aantal zorgverzekeraars betaalt zelfs een deel van de kosten terug, misschien zelfs helemaal. Enthousiast geworden? Meer informatie op de website van de KNV EHBO Afd. Sliedrecht of bel met Martin Bezemer, tel. 0184-421092 (na 18.00 uur) voor meer informatie of om je in te schrijven.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld