Speelplaats Rondo vanwege verzakking van talud tijdelijk afgesloten

SLIEDRECHT – De speelplaats bij de Rondo in wijk  Baanhoek-West in Sliedrecht-West is tijdelijk afgesloten vanwege werkzaamheden. Naar aanleiding van een fiximelding over een mogelijke verzakking van het talud heeft de groenafdeling van de gemeente Sliedrecht de speelplaats grondig geïnspecteerd. Het talud bij de speelplaats tussen de woningen Rondo 371 en Monteverdistraat 1 was inderdaad verzakt.

De verzakking kan voor een onveilige situatie zorgen. “Daarom zijn we preventief gestart met het verhogen en versterken van de verzakte talud met grond. De speeltoestellen worden herplaatst. Ook gaan we gelijk bij de schommel en glijbaan nieuwe valondergronden aanbrengen. Tot slot wordt het gras opnieuw ingezaaid en pas daarna als het gras voldoende gegroeid is gaan de hekken weg”, bericht de gemeente na vragen van online krant Sliedrecht24. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Tijdens de werkzaamheden en tot zes weken na het inzaaien van nieuw gras is de speelplek afgesloten en kan deze niet worden gebruikt. Het nieuw ingezaaide gras kan dan groeien tot een stevige grasmat. De bestaande haag blijft gewoon staan. De bewoners zijn volgens de gemeente voor aanvang van de werkzaamheden geïnformeerd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld